Φάμελλος: Η μόνη «παρένθεση», ήταν αυτή της φημολογίας, περί τέταρτου μνημονίου

Στο περιεχόμενο της συζήτησης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο,

αναφέρθηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, σημειώνοντας ότι βασικό θέμα ήταν η κατάθεση του Προϋπολογισμού στο ευρωπαϊκό εξάμηνο – του Προϋπολογισμού στον οποίο περιλαμβάνεται πρόβλεψη για τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Η κατάθεση του Προϋπολογισμού είναι ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα μας, διότι πέρα από το ότι είναι ο πρώτος μετά το μνημόνιο, περιλαμβάνει μία σαφέστατη πρόβλεψη σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων, και αυτό είναι ένα σημαντικό και καθαρά πολιτικό γεγονός.

Αποδεικνύει ότι, όχι απλά έχουμε έξοδο από το μνημόνιο, αλλά ότι αυτή η έξοδος είναι πολύ πιο καθαρή από ό,τι περιμέναμε πριν από λίγους μήνες. Αν υπήρξε τελικά μία παρένθεση στην Ελλάδα, αυτή είναι της φημολογίας περί τέταρτου μνημονίου. Το συμπέρασμα και η απόδειξη του κλίματος στη συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είναι ότι έχουμε μία πολύ καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, με πολύ καλύτερες αφετηρίες» είπε ο κ. Φάμελλος.

Επίσης, ανέφερε ότι στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν και οι κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες από τον Νοέμβριο θα μπαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή, και ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε το επόμενο τρίμηνο να μπουν στη Βουλή και να ψηφιστούν βασικά ζητήματα της πολιτικής που συζητήθηκαν στη ΔΕΘ. Όπως σημείωσε, «η πρώτη παρέμβαση θα αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των στελεχών στον χώρο της υγείας.

Το δεύτερο μέτρο αφορά την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες και άλλα ζητήματα αγροτικής πολιτικής. Στα επόμενα περιλαμβάνονται το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες και επιστήμονες, καθώς και η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κυρίως για νέους εργαζόμενους. Ακολουθούν η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η παρέμβαση όσον αφορά το επίδομα ενοικίου».

Ο κ. Φάμελλος κατέληξε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την τοποθέτηση όλων, κυβερνητικών εταίρων και μελών του υπουργικού συμβουλίου, όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης και πως πως σε αυτό το θέμα δεν υπήρξε αντιπαράθεση.

«Αυτό που προέκυψε από το υπουργικό συμβούλιο, είναι ότι ο προγραμματισμός που ζήτησε ο πρωθυπουργός (κοινοβουλευτικά και πολιτικά) έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου. Υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις και όλες οι τοποθετήσεις κατέτειναν σε ένα στοιχείο – ότι θα ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης και το πρόγραμμά της».

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...