μετά και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την Τουρκία.
Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να την αποτρέψει. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας με την παραμονή του Oruc Reis στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες», επισημαίνει επίσης και συνεχίζει:
«Όπως έχουμε τονίσει η ξεκάθαρη και σταθερή ελληνική στάση μπορεί να εξασφαλίσει τον πιο ενεργό ρόλο της ΕΕ και να μην επιτρέψει τη συνέχιση της αδράνειας του ΝΑΤΟ. Οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν ήδη αποφασιστεί. Το ΝΑΤΟ να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ένα κράτος-μέλος υφίσταται προσβολή των κυριαρχικών του δικαιωμάτων από άλλο μέλος της συμμαχίας.
Όμως τούτη την ώρα», καταλήγει η δήλωση της Φ. Γεννηματά, «που διακυβεύονται θεμελιώδη συμφέροντα και δικαιώματα της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Οι επιλογές της αναιρούν η μια την άλλη, η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις.
Σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απεβίωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του
- Ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο για τις σχέσεις του με τον Έπστιν
- Και στο Ντουμπάι, φεστιβάλ σκύλων σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- Στενά του Ορμούζ: Το σχέδιο που απειλεί σημαντικά το δολάριο και μπορεί να φέρει νέα δεδομένα
- Ιδιοκτήτρια ενός άτακτου γάτου στη Γαλλία κλήθηκε από δικαστήριο να… πληρώσει 100 ευρώ στον γείτονά της
- Artemis II: Εντυπωσιάζουν οι νέες φωτογραφίες της Γης από την αθέατη πλευρά της Σελήνης
- Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο – Εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ Ισπανία και Βρετανία
- Τι επέτρεψε η Πορτογαλία σε αμερικανικά αεροσκάφη, αρκεί να μην βομβαρδίζουν πολιτικές υποδομές στο Ιράν
- Το βίντεο έγινε παγκόσμιο viral: Επικίνδυνο ψάρι δαγκώνει θανάσιμα ακόμη και κομμένο στα 2









