Ευθύνες για την παραγωγική και κοινωνική υποχώρηση της Θεσσαλονίκης, επιρρίπτει το ΚΙΝΑΛ

«Η σημερινή κυβέρνηση, πέρα από τις γενικότερες ευθύνες της για την όξυνση και την παράταση της οικονομικής κρίσης,

έχει ακόμη πιο μεγάλες ευθύνες για τη διόγκωση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας» υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του «Κινήματος Αλλαγής» Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού για την προοπτική της Θεσσαλονίκης την επόμενη τετραετία, ως «πρωτεύουσας των Βαλκανίων», κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας.

«Η καινοτομία σε σχέση με τις προηγούμενες διακηρύξεις του είναι η σύνδεση της με την συμφωνία των Πρεσπών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία αναφέρει, επίσης, ότι η Θεσσαλονίκη και η Κ. Μακεδονία «έχει πληγεί περισσότερο», συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, «από την κρίση και την αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης».

«Η πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την ανάλογη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι βασικοί υπεύθυνοι της παραγωγικής και κοινωνικής υποχώρησης της Θεσσαλονίκης» τονίζει στην ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

«Τέλος, η επιχείρηση παραπλάνησης των Μακεδόνων, για να αποδεχτούν την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας, με φρούδες και ατεκμηρίωτες διακηρύξεις, είναι τουλάχιστον αμετροεπής και μας προσβάλει ως Έλληνες και ως Μακεδόνες.

Οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες γνωρίζουν τις χαμένες ευκαιρίες, και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων. Γνωρίζουν όμως και τις δυνατότητες τους και αρνούνται να τους υποτιμούν».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu