εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Left και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νικόλας Φαραντούρης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Την ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κ. Φαραντούρης «ως σκιώδης εισηγητής για το Ταμείο Ανάκαμψης είχε επιμείνει απ’ την πρώτη στιγμή στη χορήγηση παράτασης, προκειμένου να μη χαθούν τα κονδύλια “του πρώτου ευρωπαϊκού μηχανισμού κοινού δανεισμού των 27 Κρατών Μελών που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για άλλα παρόμοια χρηματοδοτικά εργαλεία”», όπως είπε πει.
Υπενθυμίζεται ακόμα ότι «στις 10 Φεβρουαρίου 2025 είχε ζητήσει απ’ τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ραφαέλε Φίττο και τον επίτροπο Βάλντις Ντομπρόβσκις παράταση “προκειμένου να μη χαθούν οι πολύτιμοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης ιδίως για χώρες που τους έχουν ανάγκη, όπως η Ελλάδα».
«Έχω ασκήσει αυστηρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση των 38 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο στην κρίσιμη αυτή συγκυρία θεώρησα ότι πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, ώστε να μη χαθούν περαιτέρω πόροι και αυτό έκανα. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση και εύχομαι να την αξιοποιήσει», τόνισε σε δήλωσή του σήμερα στις Βρυξέλλες, η οποία κοινοποιείται με την ίδια ανακοίνωση.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo