Ευχάριστα νέα! Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού από το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαίνεται πως η κυβέρνηση κρύβει κι άλλες «εκπλήξεις» για τη νέα χρονιά.

Δεν είναι μόνο το νέο επίδομα γέννας που θα δώσει έστω και ένα μικρό κίνητρο σε όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια αλλά όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, έπεται και αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο νέο έτος!

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Πέτσας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, εξετάζεται αύξηση στον κατώτατο μισθό μέσα στο νέο έτος, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να αποκαλύψουν λεπτομέριες για το πως θα γίνει αυτή η αύξηση.

Το δυο επικρατέστερα σενάρια είναι να γίνει είτε σε δυο στάδια είτε με μια μόνο κίνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, μιλώντας για το θέμα, είπε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, θα τεθεί υπό συζήτηση και θα παρθούν αποφάσεις βάσει των δεδομένων και της πορείας της οικονομίας.

Αν υλοποιηθεί η εν λόγω αύξηση, τότε τουλάχιστον 700.000-800.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται.

Αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ουσιαστική ανάπτυξη, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «Εργάνης», 233.116 άτομα βρίσκονται μέσα στη ζώη του κατώτατου μισθού, λαμβάνοντας από 601 έως 700 ευρώ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις. «Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι “μπούχτισαν” από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη» τονίζουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή η αύξηση; Το τοπίο είναι ακόμη θολό για μια τέτοια συζήτηση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εντός του Φεβρουαρίου του 2020 θα ξεκινήσει η διαβούλευση επί του θέματος, στην οποία θα συμμετάσχουν επιστημονικοί, ερευνητικοί και διάφοροι ακόμη φορείς της πολιτείας, όπως και των εργατικών και εργοδοτικών οργανώσεων.

Ως το τέλος Μαϊου θα πρέπει να είναι έτοιμο το Σχέδιο Πορίσματος Διαβούλευσης, ενώ αν όλα εξελιχθούν βάσει του χρονοδιαγράμματος, τότε ο υπουργός Εργασίας στο τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να ανακοινώσει τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος σημειώνουμε πως θα ισχύει από το 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...