Έξωθεν παρέμβαση για να ψηφιστεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας

Πιέσεις από το εξωτερικό που ενδεχομένως αλλάξουν τις ισορροπίες για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία.

Νέες…φουρτούνες φέρνει στο Κίνημα Αλλαγής μία ανακοίνωση από Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται ως «ιστορική» η συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια για το «Βόρεια Μακεδονία».

Οι πιέσεις επικεντρώνονται προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή την Φώφη Γεννηματά, που έχει ξεκάθαρα ταχθεί κατά της συμφωνίας που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεβ συγχαίρει τόσο τον ΑΛέξη Τσίπρα όσο και τον Ζόραν Ζάεφ για την…«ιστορική συμφωνία» στο Σκοπιανό.

«Ολοι οι προοδευτικοί άνθρωποι και κόμματα στην Ευρώπη κατανοούμε και εκτιμούμε τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Εδειξαν θάρρος και ικανότητα ηγεσίας σε όλους μας.

Το PES έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε φανερό κατά τη συνεδρίασή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι με τους δύο πρωθυπουργούς (σ.σ. Τσίπρα και Ζάεφ) κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες».

 

Νωρίτερα από τη Βουλή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του PES με θετικά σχόλια, τονίζοντας έτσι την στάση από τις πολιτικές δυνάμεις του εξωτερικού για την επίμαχη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως εντός του Κινήματος Αλλαγής, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, διατείνονται θετικά προς την συμφωνία, αν και για την ώρα δείχνει να επικρατεί η στάση της Φ.Γεννηματά.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu