• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτσι θα προστατέψει η κυβέρνηση του εργαζομένους μερικής απασχόλησης

Έτσι θα προστατέψει η κυβέρνηση του εργαζομένους μερικής απασχόλησης

Ετοιμάζεται η σχετική διάταξη...

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε πως ετοιμάζεται ρύθμιση για την προστασία των εργαζομένων μερικής απασχόλησης, η οποία αναμένεται να ενταχθεί σε νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή.

«Σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε μία πολύ κρίσιμη και σημαντική διάταξη η οποία θα προστατεύει όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής, που υποκρύπτει, όμως, πλήρη απασχόληση.

Αυτό θα το κάνουμε, αυξάνοντας το κόστος, δηλαδή το μισθό υπέρ του εργαζομένου στις επιπλέον ώρες εργασίας, πέραν της συμφωνηθείσας», είπε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Για κάθε επιπλέον ώρα θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση στον εργοδότη, με μισθό υπέρ του εργαζομένου σε ποσοστιαία αναλογία πάνω στο ωρομίσθιο», πρόσθεσε, ο υπουργός.

Το εν λόγω μέτρο στοχεύει στο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εκτίναξης της μερικής απασχόλησης, όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

«Χτυπήθηκε η αδήλωτη εργασία, ξεπήδησε, όμως, ένα νέο φαινόμενο. Μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, στην αγορά εργασίας, εμφανίστηκε εκτίναξη της μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι στρατευόμαστε σε μία και μόνο κατεύθυνση με τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Εργασίας: Δίνουμε καθημερινά μάχη σε όλη την Ελλάδα για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας ή των καταχρηστικών συμπεριφορών των εργοδοτών» τόνισε. «Όσο εμείς θα μειώνουμε φόρους και εισφορές, τόσο το πλαίσιο θα αυστηροποιείται. Θα είμαστε αμείλικτοι και πολύ πιο αυστηροί στο κομμάτι της παραβατικότητας με έξυπνους τρόπους», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: iefimerida.gr)