• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Εποχής που θα ρίξει τη Δεξιά ΝΔ»- Τι αποκαλύφθηκε χθες- Σε ποιον έγινε ειδική αναφορά (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Εποχής που θα ρίξει τη Δεξιά ΝΔ»- Τι αποκαλύφθηκε χθες- Σε ποιον έγινε ειδική αναφορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσκλητήρια ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε χθες στην ομιλία του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ ο Α.Τσίπρας

Με την ομιλία του στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός μοίρασε προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. «ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο» να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Κεντρικός στόχος, όπως είπε, είναι «μια μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση» απέναντι στη «Δεξιά κυβέρνηση, μια αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς, μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, από τους οποίους ζήτησε «να πάρουν την υπόθεση της προοδευτικής παράταξης στα χέρια τους». Τόνισε ότι με τη διακήρυξη-προσκλητήριο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σήμερα για την αριστερά και τον τόπο και, αναγγέλλοντας ένα νέο ξεκίνημα, ζήτησε «να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς», πλουραλιστικό, διαδραστικό. Σήμερα, σημείωσε, «μαζί μας ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις, για να φτιάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ», είπε.

Τι είπε για τη ΝΔ

Ανέφερε πως μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ ο πολιτικός χειμώνας επέστρεψε πολύ γρήγορα στη χώρα», κατηγορώντας τη ότι «τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας», ότι «καταργούν το κοινωνικό μέρισμα, παραπέμπουν στις καλένδες τη δέκατη τρίτη σύνταξη, επιβάλλουν υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα και ετοιμάζουν νέες επιβαρύνσεις με το αφορολόγητο για συνταξιούχους, εργαζόμενους, μεσαία τάξη». ‘Ασκησε κριτική στη ΝΔ, ότι «ερωτοτροπούν με σκοταδιστικές αντιλήψεις στην εκπαίδευση» και «δυσφημίζουν τη δημόσια Παιδεία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «πλημμυρίσει τον κρατικό μηχανισμό με δικά τους παιδιά, ο πρωθυπουργός ελέγχει την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ, έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία νόμου και τάξης, που όμως δεν υπηρετεί ούτε τον νόμο ούτε την τάξη».

«Στηρίξαμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη»

«Εμείς δώσαμε χώρο στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, και της Νοβάρτις», είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «αυτοί όμως τώρα, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη. Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το Δημόσιο ταμείο».

«Η ΝΔ κατήργησε τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια Υγεία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατήργησε τον ΑΜΚΑ για τους πιο ευάλωτους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες. Μιλώντας για δύο νέους θανάτους στη Μόρια σήμερα, σημείωσε ότι «εμείς λέμε ανεξάρτητα ποια είναι η καταγωγή, το χρώμα και η θρησκεία τους, είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι».

Όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ λέγοντας ότι η «προδοτική συμφωνία» μετατράπηκε σε μια συμφωνία που «θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε». Σχολίασε ότι «το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα» και πρόσθεσε ότι «θέλουν να παλινορθώσουν ένα καθεστώς κοινωνικής αδικίας και ανάπηρης δημοκρατίας, αυτό που μας οδήγησε στη κρίση».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε και που πρέπει να αντιμετωπιστεί και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καθίσει στις δάφνες του 32% περιμένοντας πότε θα πέσει το ώριμο φρούτο. Αντίθετα, θα χτίσει «μια νέα οργανική σχέση με το λαό», θα μετατρέψει την εμπειρία σε γνώση και σε πρόγραμμα ρεαλιστικό και σύγχρονο για τη προοδευτική διακυβέρνηση. Είπε ότι «οι αντίπαλοι μας έχουν ολιγάρχες να τους στηρίζουν, όμως δεν τρομάζουμε γιατί εμείς έχουμε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους», «εμείς «διαπλεκόμαστε» με τη νέα γενιά και με τα όνειρά της». «Αν αυτοί έχουν κάποια μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης με το μέρος τους, εμείς έχουμε δεκάδες χιλιάδες μικρά μέσα ενημέρωσης, που είναι τα κινητά σας τηλέφωνα, οι ηλεκτρονικοί σας υπολογιστές», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλες και όλους, με τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο χέρι», να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανθρώπους του μόχθου, για «να οργανώσουμε, μέσα από μια μεγάλη πορεία προς το λαό, που θα αγκαλιάσει εκατομμύρια ανθρώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής μας».

Διαβάζοντας το ξεκίνημα της Διακήρυξης, ο κ. Τσίπρας είπε ποιοι είναι «όλες και όλοι εμείς…» που, τελικά, «είναι ανάγκη, κοινωνική, εθνική, πολιτική, να ενώσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της νέας εποχής, να οικοδομήσουμε χωρίς αποκλεισμούς ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό» που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα. «Εμείς, είμαστε εδώ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, για να αγωνιστούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας για να διακηρύξουμε ότι: Η ιστορία δεν έχει ακόμα τελειώσει!», τόνισε.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο με μια οικονομία που στηρίζεται στη γνώση, με περισσότερους πόρους στην έρευνα, ισχυρό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, σεβασμό των φυσικών πόρων.

Σε αυτό το σημείο μίλησε για την κλιματική κρίση και το παγκόσμιο κίνημα που αναπτύσσεται, με ιδιαίτερη αναφορά στην Γκρέτα Τούνμπεργκ, αναφέροντας ότι «στο διαδίκτυο την ειρωνεύονται τα ίδια ακροδεξιά τρολ που πολεμούν καθημερινά κατά του ΣΥΡΙΖΑ». «Η αριστερά της εποχής μας, θα πω εγώ, παραφράζοντας τον Πουλαντζά, είτε θα είναι οικολογική είτε δεν θα υπάρχει.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, η προοδευτική Συμμαχία, οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα. Οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η επόμενη κυβερνητική μας θητεία θα πρέπει να είναι εκείνη της πράσινης ανάπτυξης».

Τα σχόλια δικά σας

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...