Πως γλυτώσαμε «νέες Πρέσπες» αυτή τη φορά για την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευτυχώς που δεν...πρόλαβαν.

Αποκαλύψεις σχετικά με τις προθέσεις της προηγούμενης αριστερής κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως η προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε συμβάλλει στην λύση του Κυπριακού, τονίζοντας μαλιστα πως αυτό θα ήταν το «κλειδί» για την σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε μία παρομοίωση από την οποία καταλαβαίνουμε πολλά για την…«λύση» που θα έβρισκαν, ο Ν.Βούτσης έκανε λόγο για μία συμφωνία αντίστοιχης της «εξαιρετικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Κατά λέξη ο συριζαίος βουλευτής μίλησε για «εξασφάλιση της σταθερότητας στο βορρά» κάτι που, όπως είπε, θα είχε γίνει και στα νοτιοανατολικά της χώρας «λύνοντας» το Κυπριακό.

Ο ίδιος υποστήριξε πως υπήρξαν ευθύνες τόσο από την τουρκική όσο και από την κυπριακή πλευρά αναφορικά με το αδιέξοδο των συνομιλιών το 2016 και το 2017.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κάτι το εξαιρετικό, διότι μας σταθεροποίησε στα βόρεια. Αν είχαμε καταφέρει να είχε επιλυθεί και το Κυπριακό στο προηγούμενο διάστημα…είναι το κλειδί για την νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Και τα ενεργειακά και οι ΑΟΖ και η ενδεχόμενη Χάγη σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από την επίλυση του Κυπριακού».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί