• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • «Εσείς δώσατε την Μακεδονία»: Σφοδρή αντιπαράθεση σε πρωινή εκπομπή – Τι ισχύει πραγματικά με Σκόπια και ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εσείς δώσατε την Μακεδονία»: Σφοδρή αντιπαράθεση σε πρωινή εκπομπή – Τι ισχύει πραγματικά με Σκόπια και ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η υπογραφή που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των ΑΝΕΛ στην συμφωνία για τα Σκόπια έχει βάλει «φωτιά» τόσο στην κοινωνία, όσο και στην πολιτική σκηνή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, αφού κατήγγειλε, από την πλευρά του το περιστατικό που οδήγηση στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και στην έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σημείωσε:

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, υπάρχει μια συμφωνία με τα Σκόπια, την οποία βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως ο κ. Κατσίκης την έχουν χαρακτηρίσει εθνικό έγκλημα, και με ξεπερνάει ως βουλευτή το γεγονός ότι ένας βουλευτής μπορεί να λέει ταυτόχρονα ότι μια κυβέρνηση διαπράττει εθνικό έγκλημα και ταυτόχρονα στηρίζει την κυβέρνηση».

«Άκουσα με έκπληξη τον κ. Γεωργιάδη να καταγγέλλει την δική μου τακτική απέναντι στο κοινοβούλιο και τη θέση μου στην πρόταση δυσπιστίας. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, ουδέποτε θα μπορούσαμε να γίνουμε οι εντεταλμένοι εφιάλτες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήρθε κάποια συμφωνία που ψηφίσαμε εμείς για το ονοματολογικό στη Βουλή κ. Γεωργιάδη; Όχι. Αν ποτέ έρθει θα την αποτρέψουμε όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή. Να μη με συγκρίνετε με άλλους λέγοντας ότι εγώ φάσκω και αντιφάσκω», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Ακούσαμε τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό να λέει οι Έλληνες, οι Μακεδόνες και οι Ευρωπαίοι και ο Τσίπρας να χαμογελάει δίπλα. Αυτή η σκηνή, που κάθε Έλληνας πατριώτης βλέπει και πονάει η καρδιά του κ. Κατσίκη δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν εσύ ο Κατσίκης είχες κάνει το πατριωτικό σου καθήκον. Εσύ, ο Καμμένος, ο Κατσίκης, η Κουντουρά και οι υπόλοιπο δώσατε με την ψήφο σας το στυλό στον Τσίπρα να πάει στις Πρέσπες να υπογράψει. Μην έχεις το θράσος να βγαίνεις στην τηλεόραση σε εμένα. Εσύ υπέγραψες στις Πρέσπες, ο Κατσίκης! Με την ψήφο σου! Έχεις και το θράσος να βγαίνεις και να μου απαντάς όταν για μια καρέκλα και μια βουλευτική αποζημίωση ξεπούλησαν τα πάντα», ανταπάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ψεύδεται ασύστολα ο κ. Γεωργιάδης γιατί ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών ακόμα και αν είχε περάσει η πρόταση δυσπιστίας δεν θα είχαν απολέσει την ιδιότητά τους», ανέφερε ο κ. Κατσίκης.

«Τι λέτε; Θα έπεφτε η κυβέρνηση λίγες ώρες μετά, εκείνη την ώρα! Ψεύδεστε! Εσύ έδωσες την Μακεδονία, ο Κατσίκης! Προσωπικά εσύ και η Κουντουρά και ο Ζουράρις!”»τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και υπογράμμισε πως «στις 11 και 12 Ιουλίου προσκαλούνται τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Από την ώρα που προσκαλούνται στο ΝΑΤΟ και υλοποιήσουν την συμφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια θα είναι μέλλον της Συμμαχίας, ασχέτως αν η ελληνική Βουλή κυρώσει ή όχι την συμφωνία», όπερ και σημαίνει πως καταρρέει το ελληνικό βέτο για την ένταξη των Σκοπίων και κανείς δεν θα μπορεί να το αλλάξει πια αυτό.

Στο 7.00 ξεκινά η παρέμβαση Κατσίκη, ενώ ακολουθούν οι έντονες αντιδράσεις του Α. Γεωργιάδη:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu