• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΡΤ: «Λάθος που προβάλαμε μόνο τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ αντί για δελτίο ειδήσεων»

ΕΡΤ: «Λάθος που προβάλαμε μόνο τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ αντί για δελτίο ειδήσεων»

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΕΡΤ παραδέχθηκε την αστοχία της να προβάλει χθες (10/06) ολόκληρη την κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί δελτίου ειδήσεων.

Οπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή της ΕΡΤ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού άφησε τους τηλεθεατές να πιστεύουν ότι αυτό ήταν το μοναδικό θέμα της ημέρας. Ανακοίνωση μάλιστα εξέδωσε και η ΝΔ η οποία κατήγγειλε το περιστατικό αναφέροντας: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας ότι «θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

Η παραδοχή από την ΕΡΤ
Μια ημέρα αργότερα η ΕΡΤ παραδέχθηκε το λάθος της σχολιάζοντας: «Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».


Πηγή: iefimerida.gr , ΦΩΤΟ eurokinissi