• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ερώτηση στην Κομισιόν για το ΚΕΘΕΑ καταθέτει ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση στην Κομισιόν για το ΚΕΘΕΑ καταθέτει ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατάθεση ερώτησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ΚΕΘΕΑ προανήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.

«Η ευρωπαϊκή έννομη τάξη προστατεύει ρητά το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι η τήρηση αυτής της έννομης τάξης», τονίζει σε δήλωση του.

Ο κ. Αρβανίτης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την «πραξικοπηματική και αναίτια» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «καταλύει το αυτοδιοίκητο του οργανισμού με διαδικασίες εξπρές και αστείες δικαιολογίες περί “αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης” και εγκαθιστά πλήρη κυβερνητική κηδεμονία».

Όπως αναφέρει, «πέρα από την αυτονόητη απώλεια της διεθνούς του θέσης -καθώς δεν θα έχει πια ανεξάρτητο κοινοτικό αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα- το ΚΕΘΕΑ απειλείται με:

α) Υπονόμευση του θεραπευτικού του έργου, έργο το οποίο στηρίζεται στη συμμετοχικότητα και την εθελοντική εγρήγορση.

β) Επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με αμοιβές μελών ΔΣ.

γ) Αποθάρρυνση ιδιωτών, οι οποίοι ήδη προσφέρουν τη χρήση ακινήτων τους στο ΚΕΘΕΑ ή άλλες παντοειδείς οικονομικές, έμπρακτες ή συμβολικές στηρίξεις και οι οποίοι μέχρι σήμερα ελκύονται από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του φορέα.

δ) Βλάβη του θεραπευτικού έργου, η οποία μετά βεβαιότητας θα προκύψει όταν καταργηθούν τα συμμετοχικά θεραπευτικά εργαλεία με συνέπειες στην υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η προάσπιση του ΚΕΘΕΑ δεν είναι στενά ελληνική υπόθεση» αλλά «μια μάχη για την επικράτηση του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου και την εφαρμογή των κανόνων του απέναντι σε μια αλαζονική διακυβέρνηση που παρά τον σύντομο βίο της ήδη κυβερνά τη χώρα “εξαρτημένη” από την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό».

photo:pexels