Ερώτηση Κικίλια για τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς

Επικαλούμενος δημοσιεύματα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για την εγγραφή 43.000 αλλοδαπών ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αθηνών.


Ερώτηση για το ενδεχόμενο πιθανής αλλαγής των κριτηρίων απόδοσης του δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, εγείροντας μία σειρά ερωτημάτων.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, ο «γαλάζιος» βουλευτής κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές, οι οποίες αφήνουν ερωτήματα τόσο για την επιλογή όσο και για τον χρόνο των κριτηρίων απόδοσης».

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι με βάση τα όσα διαρρέονται στον Τύπο, «η κυβέρνηση έχει ήδη εγγράψει στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας είναι ιδιαίτερης σημασίας και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να εξετάσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους».

Ερωτηματικά, εξήγησε, «προκαλεί ο χρόνος ανακοίνωσης αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ειδικά όταν διακηρυγμένος στόχος της είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης χιλιάδων αιτούντων».

Σημείωσε δε, «δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται, ενώ επίκεινται εκλογές». «Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους» κατέληξε.

(πηγή: sputniknews.gr-φώτο: Eurokinissi)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...