• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΡΕΥΝΑ απαντά στις ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ της κυβέρνησης – Για αυτό ΠΕΘΑΙΝΕΙ κόσμος στα νοσοκομεία;;; vid

ΕΡΕΥΝΑ απαντά στις ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ της κυβέρνησης – Για αυτό ΠΕΘΑΙΝΕΙ κόσμος στα νοσοκομεία;;; vid

Η ζωή των ανθρώπων δεν είναι παιχνίδι!!! Να μπει ένα όριο σε ψεκασμένους κυβερνητικούς...

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ ότι έχουν μεγαλύτερη θνητότητα συγκριτικά με εκείνους τους ασθενείς που είναι σε ΜΕΘ», διατεινόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή.

Ωστόσο, εκτός από τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά την μάχη και που ο πρωθυπουργός επιλέγει να μην ακούει, υπάρχει έρευνα που επιβεβαιώνει ότι στις κλίνες – απλής νοσηλείας η αυξημένη θνητότητα είναι «αναπόφευκτη».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!

Αυτό προκύπτει από έρευνα που μάλιστα έχει διεξαχθεί στη χώρα μας από Έλληνες επιστήμονες το διάστημα Απριλίου 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά σε 151 ασθενείς που παρακολουθήθηκαν.

Όπως εξηγούν στην έρευνα που δημοσιεύεται το 2020 στην Ελλάδα, με τίτλο: «πρόβλεψη επιβίωσης με διασωλήνωση σε απλές νοσοκομειακές κλίνες», όταν δεν υπάρχουν ΜΕΘ η θνησιμότητα ασθενών που λαμβάνουν μηχανική υποστήριξη σε απλές κλίνες «είναι σχεδόν αναπόφευκτη».

Με βάση την καταγραφή που δειξάγουν, στους 151 διασωληνωμένους ασθενείς οι 74 (49%) ασθενείς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ εντός 0 ημερών. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που παρέμειναν σε απλούς θαλάμους, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα).

Ειδικότερα, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν μέχρι και 99%.

Στις ψεκασμένες θεωρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν λοιπόν πέντε γιατροί που υπογράφουν την έρευνα, Δημήτρης Μπασούλης, Σταύρος Λιάτης, Μαρίνα Σκουλούδη, Γεώργιος Δακος και Πέτρος Σφηκάκης.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.