Έπος από Κασσελάκη: «Πολιτικός μου ήρωας είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου»

«Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο»,

αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και εξηγεί:

«Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν»,

Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.

Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».

Πολιτικός μου ήρωας ο Α. Παπανδρέου

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω, γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά» είπε ο Κασσελάκης στην εκδήλωση του London School of Economics, όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο «πολιτικός ήρωάς» του.

«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί