Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο, κατά την οποία η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της στην ευρωπαϊκή οικονομική αρχιτεκτονική, προωθώντας παράλληλα τη στενότερη συνεργασία με βασικούς εταίρους, όπως η Γερμανία.
Από τους σημαντικότερους σταθμούς της σημερινής επίσκεψης θα είναι η συνάντηση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών με τον αντικαγκελάριο και ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Lars Klingbeil. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης, η προώθηση της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, καθώς και τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς.
Ο κ. Πιερρακάκης θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον ομοσπονδιακό υπουργό Ψηφιοποίησης Karsten Wildberger. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην προώθηση κοινών προτύπων ψηφιακής διακυβέρνησης και στις δυνατότητες της ψηφιοποίησης να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη.
Η επίσκεψη περιλαμβάνει ομιλία του υπουργού στη σχολή διακυβέρνησης Hertie, όπου ο κ. Πιερρακάκης θα παρουσιάσει το απόγευμα τη συνολική στρατηγική μετασχηματισμού της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στη λειτουργία του κράτους. Θα αναδείξει τις πολιτικές που ενίσχυσαν τη δημοσιονομική σταθερότητα, αναβάθμισαν την αξιοπιστία της χώρας και επιτάχυναν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, θα παρουσιάσει το σχέδιο της Ελλάδας για μια πιο ανταγωνιστική, διαφανή και ψηφιακά ώριμη Ευρώπη.
Ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον βουλευτή Thomas Rachel, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας- Ελλάδας, καθώς και με μέλη της Ομάδας Φιλίας στο Bundestag.
Νωρίτερα, θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας στο Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS) με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU-CSU που μετέχουν στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομικών. Η συζήτηση, υπό τον συντονισμό του γενικού γγραμματέα του Ιδρύματος Dr. Mark Speich, θα εστιάσει στον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου ευρωπαίου εταίρου σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υφ. Οικονομικών: Τι είπε για τα μέτρα που έρχονται στη φορολογία και τα ακίνητα
- Ν. Παπαθανάσης: Αναβάθμιση κοινωνικών δομών στους Δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας
- Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί ο ΥΠΟΙΚ, Κ. Πιερρακάκης
- Τα δελφίνια λανσάρουν μια νέα τάση…στη μόδα! Δείτε τι τρελό κάνουν
- Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα, βγήκαν μαχαίρια – Οκτώ συλλήψεις και δύο τραυματίες
- Τραγωδία στην Κρήτη με τον αιφνίδιο θάνατο 2χρονης
- Σε αυτή την περιοχή υποχωρούν οι Ουκρανοί και εγκαταλείπουν εξοπλισμό και τραυματίες
- Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Ηπείρου, ο Β. Σπανάκης
- Βρετανός vlogger καταγράφει το «φρικτό» ταξίδι του με τρένο στην Ινδία, vid
- ΙΣΑ: Επείγουσα ανάγκη για ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών στο νοσοκομειακό περιβάλλον
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΦΙΔΝΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ'
ΛΑΜΙΑ









