Πολλούς αποδέκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε το εισαγωγικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Υπουργούς του ενώπιον των καμερών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προήδρευσε στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο για το 2025, διατρανώνοντας πως η Ελλάδα παραμένει ένας… «φάρος σταθερότητας» σε έναν ολοένα και πιο ασταθή κόσμο.
Σε εκείνο το σημείο μάλιστα αναφέρθηκε στην κυβερνητική αστάθεια που έχει προκληθεί σε κράτη όπως είναι η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία, «δείχνοντας» προς τη μεριά του Έλον Μασκ, χωρίς να τον κατονομάσει.
Η αναφορά του όμως περί «οικονομικών παραγόντων που θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις» είναι χαρακτηριστική και δεν χωράει ερμηνειών!
Εξάλλου εδώ και πολλές μέρες η μία διεθνιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά την άλλη κατηγορεί τον Μασκ πως θέλει να παρέμβει στα πολιτικά δρώμενα της Ε.Ε.!
Πρόκειται για το πρώτο -έστω και μη ονομαστικό- σχόλιο από τον πρωθυπουργό στο πολιτικό χάος που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Έλον Μασκ κατά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Ακολουθεί η δήλωση Μητσοτάκη:
«Μπροστά μας διαγράφεται μια δύσκολη χρονιά με πολεμικά μέτωπα, την κλιματική κρίση αλλά και τεκτονικές αλλαγές αν αναλογιστούμε όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
«Βρισκόμαστε σε τοπίο που το σκιάζουν διακηρύξεις που προαναγγέλλουν αλλαγές στις ζώνες επιρροής. Διαμορφώνεται ένα πρωτοφανές σκηνικό όπου οικονομικοί παράγοντες προσπαθούν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Οι απαντήσεις αυτές πρέπει να δοθούν σε ευρωπαικό επίπεδο.
Είμαστε μια χώρα που έχει δοκιμαστεί από τον λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις που αποδείχθηκαν ανέφικτες.
Η Ελλάδα είναι χώρα σταθερότητας σε ασταθή κόσμο με μια κυβερνητική πλειοψηφία που εμπνέει σιγουριά εν μέσω όσων συμβαίνουν σε Γαλλία, Γερμανία και Καναδά. Με μια οικονομία που αποτελεί αισιόδοξη εξαίρεση στην Ευρώπη».
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- O αδερφός του Μασκ οργάνωσε το θέαμα με 3.000 drones εμπνευσμένα από τον Μιχαήλ Άγγελο, vid
- Το πιο τρελό flashmob στο Παρίσι: 30 μουσικοί ερμήνευσαν το «Bohemian Rhapsody», vid
- Συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Ρωσία: Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν σε διαφορετικά ατυχήματα – Νεκρός ένας μηχανοδηγός, vid
- Ο Εύοσμος ξενύχτησε χθες – Κοσμοσυρροή στη “Λευκή Νύχτα” με την Κλαυδία, vid
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Αυτό είπε για κόμμα Τσίπρα, δημοσκοπήσεις και Ισραήλ
- «Οσμή» εμφυλίου στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του δεξιού Κερκ – Παίζουν τα ρέστα τους οι διεθνιστές, video
- Ποιός ξεπέρασε για λίγο τον Έλον Μασκ και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
- Πέθανε ο αγαπητός παππούς της Σχοινούσας που έγινε viral με τον χορό του, vid
- Τι αλλάζει στα μισθωτήρια ακινήτων από το 2026
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ
