Ελλάς το μεγαλείο σου: Έρευνα-ΣΟΚ που θα σας αφήσει άφωνους!

Το είχατε άραγε σκεφτεί ποτέ;

Το κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης, μεταξύ των άλλων, διενεργεί μια έρευνα με τίτλο, «Ημέρα φορολογικής Ελευθερίας», σκοπός της οποίας είναι ο εντοπισμός της ημέρας του χρόνου που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες φορολογούμενοι, είναι σε θέση να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους, δεδομένου του ότι πρώτα έχουν πληρώσει φόρους και εισφορές.

Το πόρισμα της μελέτης, ήταν πως δουλεύουμε 180 ημέρες τον χρόνο για να πληρώνουμε το κράτος, ενώ ως ημέρα φορολογικής ελευθερίας, ορίστηκε για φέτος η 30η Ιουνίου.

Ο ερευνητής του κέντρου, Κων/νος Σαραβάκος, παρουσίασε την εν λόγω έρευνα, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις των Άδωνι Γεωργιάδη (Υπουργός Ανάπτυξης), Θόδωρο Σκυλακάκη (Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής), αλλά και του Παναγιώτη Καρκατσούλη του ΚΙΝΑΛ.

«Έρχομαι στη σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας όπως ερχόμουν και τα προηγούμενα χρόνια που βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και θα συνεχίσω να έρχομαι γιατί πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ελέγχονται από τους πολίτες για την πραγματική επίπτωση των αποφάσεων τους στη ζωή τους και να επιτυγχάνουν μετρήσιμους στόχους, συμπλήρωσε.

Ανέφερε πως αποδέχεται την πρόκληση του ΚΕΦίΜ και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, θα παρευρίσκεται και τον επόμενο χρόνο καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να αρχίσει η αντίστροφη πορεία της Ημέρας Φορολογικής Ελευθερίας προς τα πίσω. «Πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα ομοιάζουμε με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και γιατί όχι να είμαστε και καλύτεροι σε βάθος χρόνου», τόνισε.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο επίπεδο επενδύσεων και την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη. «Πρέπει να σεβόμαστε τους φορολογούμενους», πρόσθεσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης μέσω ενός ενάρετου κύκλου αύξησης των επενδύσεων έτσι ώστε να πλησιάσουμε στο κέντρο της Ευρώπης και να βελτιώσουμε τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών.

Την ίδια ώρα «αστρονομική» είναι η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης. Όπως φαίνεται στην έρευνα, οι πολίτες των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, δεν δηλώνουν τόσο δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες που τους παρέχει το κράτος σε σχέση με τη φορολογική επιβάρυνσή τους.

Ταυτόχρονα, χώρες όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος ή χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνια, όπως Ιρλανδία και Πορτογαλία, συγκαταλέγονται μεταξύ των κρατών με τη μικρότερη φορολογία.

Το πρόβλημα της φόρο-αφαίμαξης, γιγαντώθηκε επί της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καθήκον αλλά και προεκλογική δέσμευση της νέας κυβέρνησης, είναι η μείωση των φόρων και εισφορών για να πάρουν μια «ανάσα» οι Έλληνες φορολογούμενοι.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...