«Έκπληξη»: Ποιος θα έρθει μετά τον Α.Τσίπρα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι ψάχνονται για την μεγάλη «αριστερή αντεπίθεση»...

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Και ενώ η νέα Δημοκρατία διανύει τις πρώτες μέρες στην διακυβέρνηση, οι διεθνιστές ψάχνουν, ενδεχόμενα, τον νέο πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Α.Τσίπρα στην ηγεσία της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι πως, κατά γενική ομολογία, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει εντός ΣΥΡΙΖΑ άτομο, το οποίο να είναι σε θέση να ηγηθεί του πρώην κυβερνητικού κόμματος, με τον τρόπο που κυβερνούσε και έπειθε αρχικά τις «μάζες» ο τέως πρωθυπουργός.

Τι γίνεται όμως έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει πολιτικός, ο οποίος μπορεί να σταθεί στο… ύψος των απαιτήσεων της λεγόμενης Νέας Τάξης;

Βλέποντας το τρέιλερ που δόθηκε στην δημοσιότητα σχετικά με την νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο», παρατηρήσαμε μια αποθέωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Χρήστος Λούλης, στον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη, το α’ εξάμηνο του 2015, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, υπό το πρίσμα τον πρώην υπουργού.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στην Βενετία, παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενος από την σύζυγό του εικαστικό Δανάη Στράτου.

Οι κακές γλώσσες μιλάνε για μεγάλο σπρώξιμο εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προστεθεί η ταινία στην μηχανή προπαγάνδας του κόμματος και στο αφήγημα ότι ‘εμείς το παλέψαμε μέχρι τέλους’. Το σενάριο και το casting έγιναν ασφαλώς με τις ευλογίες του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει αργότερα πρωταρχικό ρόλο στην προσπάθεια των διεθνιστών να επαναλάβουν το εγχείρημα απόλυτης αριστερής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, με όλα όσα ζήσαμε κατά την προηγούμενη πενταετία ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Κινηματογράφος και ειδικά το Hollywood, προσδίδουν «κύρος» σε εκείνους που προορίζονται για συγκεκριμένες «αποστολές».

Ποιά θα μπορούσε να είναι η αποστολή του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ελλάδα; Στην ταινία πάντως παρουσιάζεται ως η «φωνή αντίστασης» ενάντια σε όσα ακολούθησαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας-αποθέωσης, αναφορικά με τα όσα φέρεται να έλεγε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, την ώρα που η πραγματικότητα αναφέρει πως η ζημιά για την ελληνική οικονομία από την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Βαρουφάκη, κατά το πρώτο 6μηνο του 2015 ξεπερνά τα 200 δις ευρώ.

Βέβαια, ο δεύτερος προφυλάχθηκε, απομακρύνθηκε εγκαίρως (;), ιδρύοντας καινούριο κόμμα και τώρα βρίσκεται στην Βουλή, αποτελώντας την εναλλακτική «λύση» απέναντι στον Α.Τσίπρα.

Μέχρι στιγμής πάντως ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να προεδρεύει…

ΥΓ. Καλό Χειμώνα να έχουμε…

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •