• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Είναι επίσημο: Η ΝΔ επαναφέρει αυτό που ζητούσαν οι Έλληνες- Τα «έπαιξαν» στον ΣΥΡΙΖΑ, «Σκοταδισμός» λένε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι επίσημο: Η ΝΔ επαναφέρει αυτό που ζητούσαν οι Έλληνες- Τα «έπαιξαν» στον ΣΥΡΙΖΑ, «Σκοταδισμός» λένε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση, κάνει πράξη κάτι ακόμη, από αυτά, για τα οποία πήρε εντολή από τους Έλληνες.

Πονοκέφαλο προκάλεσαν στην Αξιωματική αντιπολίτευση οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία από εχθές το βράδυ δέχεται μαζική συντονισμένη επίθεση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που την κατηγορούν για «σκοταδισμό».

Αρχικά αυτό που ενόχλησε ήταν η δήλωση της κ.Κεραμέως, σχετικά με τις παρελάσεις, πως «ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», πράγμα που βάζει οριστικό τέλος στο σύστημα Γαβρόγλου που ήθελε οι σημαιοφόροι να επιλέγονται μέσα από κλήρωση. Έχουμε επομένως και επίσημα επιστροφή της αριστείας που τόσο πολεμήθηκε από τους αριστερούς κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επίσης η υπουργός δήλωσε πως πρέπει να πάψει το μάθημα της ιστορίας να είναι κοινωνικού χαρακτήρα και να αναπτύσσει την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (θυμηθείτε το πρωινό μας άρθρο: «Η ΝΔ επαναφέρει Π.Μελά και Μακεδονομάχους στα βιβλία ιστορίας – Μέσα και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»).

Για τις παραπάνω δηλώσεις της δέχτηκε επίθεση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνουν έξαλλοι με τις ενέργειές της. Μάλιστα στοχοποιήθηκε και από την «Αυγή». Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο Ν.Φίλης, που δήλωσε σχετικά με την κάταργηση της αναγραφής θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια των μαθητών, πως…ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να προχωρήσει στην αφαίρεση της θρησκείας από τα απολυτήρια και το έκανε η ΝΔ.

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως αυτό αποφάσισε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ, συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οπότε όποιο κόμμα κι αν ήταν στην εξουσία, δεν θα μπορούσε να μην «υπακούσει». Επίσης, από πότε νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα αναγράφεται το θρήσκευμα ή όχι, αναρωτήθηκαν πολλοί και όχι άδικα.

Η υπουργός δήλωσε ακόμα, πως επιστρέφει η βάση του 10 στις Πανελλήνιες, ώστε να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια μαθητές με πολύ χαμηλούς βαθμούς, ενώ είναι γνωστή η πρόθεσή της να «τερματίσει» το φαινόμενο των…«αιώνιων φοιτητών».

Η «Αυγή» σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού, γράφει πως..οδεύουμε «ολοταχώς προς το 1950» και προσθέτει:

«Αμηχανία, σιωπή και καμία δέσμευση από τη Ν. Κεραμέως για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών».

«Επανέρχονται το «ανταγωνιστικό» μοντέλο για την επιλογή του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία και οι αχρείαστες διαμάχες με την εμπλοκή γονέων, δασκάλων και παιδιών».

«Αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική δήλωση της υπουργού: Η Ιστορία δεν πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά να αναπτύσσει εθνική συνείδηση!»

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/avgi-proti-selida-kata-kerameos-2019.jpg

Ο πρωην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξαπέλυσε πυρά κατά της υπουργού. «Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί. Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι», τονίζει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Αμέτοχος δεν έμεινε ούτε ο Π.Πολάκης, ο οποίος μέσα από το αγαπημένο του facebook, δήλωσε:

-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως!! Δεν σας νοιάζει τόσο η ανάπτυξη “εθνικής συνείδησης” μεσα απο το μάθημα της ιστορίας ,αλλα η ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων !!!-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως .Δεν είστε φιλελεύθερη αστός πολιτικός .Ειστε μίξη βαλκανιας ορθόδοξης ταλιμπανικης Ακροδεξιάς με το νεοφιλευθερισμο της Θάτσερ!!!Ο κρότος θα ειναι μεγάλος…. γιατι επιστροφή στην εποχή της “διάπλασης των Παιδων” ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!

Ένα…αινιγματικό σχόλιο έκανε και ο πολιτευτής της ΝΔ, Πέτρος Τατσόπουλος:

Κυρία υπουργέ. Εμείς οι αφελείς νομίζαμε ότι μονάχα τα αυταρχικά καθεστώτα, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, χρησιμοποιούν το μάθημα της Ιστορίας για να διαμορφώσουν εθνική ή όποια άλλη συνείδηση στους μαθητές. Εμείς οι αφελείς νομίζαμε ότι στις δυτικές κοσμικές δημοκρατίες το μάθημα της Ιστορίας αποσκοπεί στο να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την ιστορική έρευνα και, κατ’ επέκταση, την ιστορική αλήθεια. Από κατηχητές και κατηχήσεις πήξαμε. Από πολίτες με γνώση και κρίση πάσχουμε. Ευχαριστώ.

Παρά τις επιθέσεις ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου παιδείας, δηλώνει αποφασισμένη να επαναφέρει όλα όσα ζητούν οι Έλληνες.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...