• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, για την άρση της ασυλίας του Π.Πολάκη

Η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, για την άρση της ασυλίας του Π.Πολάκη

Πανικός επικράτησε στην Βουλή. Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε και είπε ότι πρέπει να γίνει η άρση ασυλίας του Π.Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απάντησε με τον δικό του τρόπο. Παράλληλα έγιναν έντονες συζητήσεις μεταξύ του κ.Αθανασίου (ΝΔ), του κ.Τζανακόπολου (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ.Πλεύρη (ΝΔ).

Τι δήλωσε ο Παύλος Πολάκης μετά το πέρας της διαδικασίας

«Δεν θέλουν όπως έκαναν στο παρελθόν για είναι δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική Επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο, αλλά να πουν ότι αυτή η πολιτική αντιπαράθεση είναι θέμα ύφους και ήθους και πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης που χρησιμοποιεί λάθος εκφράσεις. Αυτό πάνε να κάνουν».

«Δεν δέχτηκαν την πρόταση που έκανα, να συγκροτηθεί ειδική Προανακριτική Επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα όταν ήμουν και επειδή ήμουν υπουργός, δηλαδή, αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία ΚΕΕΛΠΝΟ, που ένα μέλος της είναι ο κ. Πουλής που με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Πιάσαμε τον κλέφτη και μας λέει ότι τον είπαμε κλέφτη. Και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη του κ, Στουρνάρα».

Πως ξεκίνησαν οι διαμάχες

Τι δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος

«Είστε δειλοί, θέλετε τις πολιτικές μας διώξεις. Δεν θέλετε ειδική επιτροπή προκειμένου να μην έρθει να σας τα πει στη Βουλή. Κύριε Αθανασίου δεν είστε δικαστής είστε πρόεδρος επιτροπής».

Τι απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ κ.Αθανασίου

«Εμείς εφαρμόζουμε τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Η προηγούμενη Βουλή δεν τα εφάρμοζε».

Τζανακόπουλος προς Πλεύρη: «Δεν σου τα μάθανε καλά τα νομικά».

Πλεύρης προς Τζανακόπουλο: «Είσαι δικηγόρος αλλά δεν σε έχω δει ποτέ στα δικαστήρια. Αλλάξατε το άρθρο του νόμου τρεις μέρες πριν τις εκλογές για να γίνει το κακούργημα Πολάκη για την παρακολούθηση Στουρνάρα πλημμέλημα».

Τι δήλωσε ο Π.Πολάκης κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην Βουλή

«Η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Λύση και του ΚΙΝΑΛ προχώρησε στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού. Δεν δέχθηκαν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς ότι έγινε ήταν όταν ήμουν υπουργός και γιατί ήμουν υπουργός. Αποκαλυψα τους κλέφτες του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και τις απευθείας αναθέσεις της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα».

photo:eurokinissi