Εφτασε στην Ιθάκη με ελικόπτερο ο Αλέξης Τσίπρας!

Ετοιμος για το διάγγελμα για το τέλος του 3ου Μνημονίου ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη. Νωρίτερα στις 10.00 προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής το ελικόπτερο που τον μετέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ Ithaka news ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στη πόλη, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Για το τόπο του διαγγέλματος δεν έχει ακόμη καθορισθεί, πάντως μέσα στις επιλογές είναι η νησίδα Λαζαρέτο και η περιοχή του Κάστρο – ώστε και στις δύο περιπτώσεις να υπάρχει ως φόντο το λιμάνι της Ιθάκης.

Ο συμβολισμός στην επιλογή της Ιθάκης είναι ξεκάθαρος. Η Ελλάδα, μετά από οδύσσεια οκτώ ετών, έφτασε στην «Ιθάκη» της, την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Η επίσημη επιβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη το πρωί της Τρίτης, με μια λιτή ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Δήμαρχος Ιθάκης: Ειδοποιήθηκα σήμερα το πρωί

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα» δήλωσε ο Διονύσης Στανίτσας.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.

Έτοιμος να περιγράψει με διάγγελμα τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην λειτουργία της Πολιτείας και στην καθημερινότητα των πολιτών η έξοδος από τα Μνημόνια, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ προκαλεί εντύπωση ο προσεκτικός τρόπος που επιλέγει η κυβέρνηση, για να υποδεχτεί το «τέλος της επιτροπείας».

Χαρακτηριστικό των χαμηλών τόνων είναι το ότι μέχρι αργά το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαίωναν επισήμως τον τόπο το διαγγέλματος, ενώ πολλοί υπουργοί στην ερώτηση αν θα παραβρεθούν στο «κλείσιμο» του μνημονιακού κύκλου, απαντούσαν ότι έχουν δουλειά στο υπουργείο τους, υπακούοντας στην άτυπη οδηγία να μην υπάρξει πανηγυρικός χαρακτήρας.

Ερώτημα παραμένει εαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (έβαλε τη σφραγίδα του στο κλείσιμο το μνημονιακού κύκλου) θα κάνει την εμφάνισή του, με δεδομένο το ότι είχε επιλέξει να απουσιάζει από την τελετή με την γραβάτα στο Ζάππειο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας προϊδεάζοντας για διόρθωση των αδικιών του Μνημονίου και αντιμετώπιηση των πληγών που άφησε στο κοινωνικό κράτος και τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα υπενθυμίζοντας ότι είναι η Αριστερά που –με αναγκαίους συμβιβασμούς- έβγαλε από τη χώρα τη χώρα από την μέγγενη των δανειστών και είναι έτοιμη τώρ να επαναφέρει κονωνική δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu