Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί πρόκειται να μιλήσουν στην εκδήλωση που γίνεται με φόντο την παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».
Σχεδόν έναν μήνα μετά τις Ευρωεκλογές που κατέγραψαν μία άνευ προηγουμένου πτώση των ποσοστών της ΝΔ μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο (από το 41% έπεσε στο 28%), δεν λείπουν οι… γκρίνιες μέσα στην «γαλάζια» παράταξη.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η… επίμονη «αριστερή» στροφή της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έφταιξε εν πολλοίς για την απώλεια σχεδόν 900χιλ. ψηφοφόρων.
Μέσα σε αυτό το κλίμα επομένως, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα ανοίξουν τα χαρτιά τους σε μία σειρά από «καυτά» ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά θέματα, το κράτος δικαίου, οι υποκλοπές και η οικονομία.
Αυτό το οποίο τονίζουν αρκετοί και είναι μία πραγματικότητα, αφορά στον «πάγο» που υπάρχει ανάμεσα στους Καραμανλή-Σαμαρά και τον επί μία 5ετία πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν είναι μάλιστα καν σίγουρο εάν ο πρωθυπουργός, παρότι έχει προσκεκληθεί, θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση.
Η τελευταία δε επικοινωνία Καραμανλή-Μητσοτάκη έγινε στις αρχές του 2023, όταν ο πρώτος είχε ανακοινώσει πως δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές.
Όμως ούτε οι σχέσεις Σαμαρά-Μητσοτάκη είναι σε καλύτερη μοίρα.
Άλλωστε δεν είναι κρυφό πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει ανοικτά εκφράσει την αντίθεσή του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (ιδίως στα ελληνοτουρκικά) αλλά και σε νόμους που «πέρασε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως εκείνος για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ένα άλλο ερώτημα είναι επίσης το πόσοι βουλευτές από άλλα κόμματα θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι κοινοβουλευτικοί βουλευτές πέραν των «Σπαρτιατών» και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιές θα είναι οι… παρουσίες από τα κόμματα δεξιά της ΝΔ.
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία Κερκ – Στο φως ανατριχιαστικό σημείωμα: «Έχω την ευκαιρία να τον σκοτώσω», vid
- Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει συμφωνία με την Κίνα για το Tik Tok
- Το θέμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» προκαλεί ξανά συζητήσεις στη Γαλλία
- Zapad-2025: Μόνο οι Ευρωπαίοι έμειναν να λένε πως «πολεμούν τη Ρωσία» μετά από αυτό το ΒΙΝΤΕΟ
- Ουκρανία: Επιστρατεύουν όποιον βρουν, ακόμα και ντελιβεράδες, video
- Αιματηρό επεισόδιο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης – Για κακούργημα διώκεται μία 36χρονη
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ: «Ο δολοφόνος του Κερκ ήταν “βαθιά μπλεγμένος” στην αριστερή ιδεολογία»
- Νέα σημαντική ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκε θαλαμοειδής τάφος της ελληνιστικής εποχής στη Μαντουρία
- Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του NATO
- Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στο φως κρανία ελεφάντων που χρονολογούνται πριν από…7,7 εκατ. χρόνια