• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δυναμιτισμένο το κλίμα στη Βουλή: Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα – Χαμός με Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμιτισμένο το κλίμα στη Βουλή: Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα – Χαμός με Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους.

Ενημέρωση 15:05

Τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατέθεσε στη βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης και άφησε στην «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του Κοινοβουλίου τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

Στην συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, τόσο για την ενοικίαση των εργαζομένων, όσο και για την μείωση του μέσου μισθού. Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Τσίπρα γιατί ενώ η ΝΔ είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5%, ο κ. Τσίπρας κατάφερε και τα μείωσε.

Σφοδρή αντίδραση από τον Πρόεδρο της Βουλής

«Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο κ. Βαρουφάκης να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και επέστρεψε ως απαράδεκτη, στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, την επιστολή του με τις κρυφές ηχογραφήσεις στα Eurogroup, του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Όπως ειδικότερα είπε ο πρόεδρος της Βουλής:

“Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο. Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων”.

========================================================================================

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένταση δημιουργήθηκε στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκεί δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος την ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Γιατί δεν είστε ποτέ στην αίθουσα όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης; Γιατί φροντίζετε πάντα να απουσιάζετε; Ο κ. Βαρουφάκης είπε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα. Είπε ότι δώσατε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να κρατήσετε τα εργασιακά»

«Γι’ αυτό κ. Τσίπρα δεν είπατε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα; Πρέπει να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε το αμαρτωλό πρώτο εξάμηνο (σ.σ. του 2015)» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Μιας και αυτή την περίοδο συζητάτε για την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προτείνω κάτι διαφορετικό. Προτείνω, εδώ στη Βουλή, την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη για το α΄εξάμηνο του 2015»

«Σας είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο κ. Βαρουφάκης το τελευταίο διάστημα. Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με εσάς, κατέστρεψε την οικονομία και τη χώρα. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός, καταλαβαίνουμε τους λόγους» έσπευσε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας

Και συνέχισε: «Μέχρι πρότινος είχαμε ανταλλάξει το “Μακεδονικό” με τις συντάξεις. Τώρα ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα με τα εργασιακά. Ποια πλεονάσματα; Αυτά που είχατε υπογράψει εσείς στο 4% και 4,2%;»

«Η επιμονή σας για δήθεν ανταλλαγές τις ημέρες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης αντανακλά κάποια δική σας αντίληψη; Μήπως η σπουδή σας να προχωρήσετε σε απόλυτη άρση προστασίας της α’ κατοικίας έχει να κάνει με διεκδικήσεις σε άλλα ζητήματα;» διερωτήθηκε τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


(Με πληροφορίες από Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...