Δημοσκόπηση: Πάνω από 18 μονάδες η διαφορά της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από 18 μονάδες η διαφορά της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Τα ποσοστά των κομμάτων:

ΝΔ 42,9%
ΣΥΡΙΖΑ 24,8%

ΚΙΝΑΛ 6,0%
ΚΚΕ 5,4%
Ελληνική Λύση: 3,1%
ΜέΡΑ 25: 3,1%

Κυβέρνηση

Το 68,2% των πολιτών δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλύτερος πρωθυπουργός από ότι περίμεναν και το 81,4% των πολιτών, δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Αντιπολίτευση

Το 67,3% εκφράζει την απογοήτευσή του για τον Αλέξη Τσίπρα και το 76,1% θέλει μια ήρεμη Αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ.Σε ερώτηση για το πώς θα «πήγαινε η χώρα» αν στο τιμόνι της χώρας βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο το 22,1% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Πως αναλύουμε στο el, τα δείγματα της δημοσκόπησης

Γιατί πείθει η κυβέρνηση: Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάει καλά. Αυτό συμβαίνει επειδή μειώθηκαν οι φόροι και επειδή καταργήθηκε το άσυλο. Η οικονομία είναι το ατού της κυβέρνησης και η ασφάλεια έρχεται δεύτερη με μια υποσημείωση όμως: Οι πολίτες θέλουν καλύτερη μεταναστευτική πολιτική.

Γιατί δεν πείθει η Αντιπολίτευση: Η υψηλή φορολογία που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ, κούρασε ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά, ενώ στον τομές της Ασφάλειας δεν υπήρχε πρόοδος. Το μεταναστευτικό γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει να επηρεάζει τους πολίτες, ακόμα και σήμερα.

Γενικό συμπέρασμα: Οι πολίτες επικροτούν τις μειώσεις των φόρων και τις προσπάθειες για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά τους ανησυχεί η πορεία του μεταναστευτικού.

Photo:eurokinissi


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...