Menu
  • Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Δήλωση-βόμβα του κ.Ζαχαριάδη: Υπόνοιες ότι στα Συλλαλητήρια υπήρχαν «πληρωμένοι» διαδηλωτές – Τι είπε για Ρωσία και ΝΔ

Δήλωση-βόμβα του κ.Ζαχαριάδη: Υπόνοιες ότι στα Συλλαλητήρια υπήρχαν «πληρωμένοι» διαδηλωτές – Τι είπε για Ρωσία και ΝΔ

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έκανε κάποιες δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου (104,4 FM), που θα συζητηθούν.

Τι δήλωσε για τα Συλλαλητήρια αλλά και για την εμπλοκή του Ρωσικού παράγοντα

Δίπλα στους φιλήσυχους και δημοκράτες πολίτες, οι οποίοι διαδήλωναν σε αυτές τις διαδηλώσεις, κάποιοι οι οποίοι δημιουργούσαν θόρυβο, ένταση, λέγανε ακρότητες, μιλάγανε για προδοσίες, για εθνικές μειοδοσίες, ίσως να μην ήταν τόσο αγνοί πατριώτες, ίσως μερικοί από αυτούς να «τα έπαιρναν».

Πρέπει να προσέχουν οι φιλήσυχοι πολίτες, οι οποίοι έχουν αυτή την άποψη και θέλουν να τη διαδηλώσουν, με ποιους δίπλα διαδηλώνουν. Μέσα σε αυτές τις ομάδες κάποιοι ίσως να ήταν κατευθυνόμενοι και αυτό δεν μου φαίνεται καθόλου πατριωτικό, να λειτουργείς δηλαδή στο όνομα εξυπηρέτησης αλλότριων στρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να λυθεί το ζήτημα. Κατεξοχήν δυνάμεις, που δεν θέλουν να λυθεί το ζήτημα για τους δικούς τους σχεδιασμούς είναι η Τουρκία και η Ρωσία. Τώρα εάν έκαναν παρέμβαση και με τον τρόπο που έκαναν παρέμβαση, αν αυτό υπερβαίνει τις νομοθετημένες και θεσπισμένες διαδικασίες του ελληνικού κράτους, όπως φαίνεται ότι αυτό έγινε και γι’ αυτό δόθηκε αυτή η απάντηση, βεβαίως αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο απαντιέται πολιτικά με την ένταση και τον τόνο που πρέπει. Αυτό όμως το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να το συνειδητοποιήσουν όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, όλο το πολιτικό σύστημα, δεν είναι τι θέλουν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί και οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες για την περιοχή, είναι τι συμφέρει τους Έλληνες και με βάση αυτό τοποθετούμαστε και απαντάμε πρωτογενώς ή δευτερογενώς στο τι πρέπει να συμβαίνει στην περιοχή.

Τι δήλωσε ο κ.Ζαχαριάδης για τα αντίμετρα που θα πάρει η Ρωσία

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και κανένας δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα ή κανένας δεν μπορεί να ανακατεύει τη στρατηγική που έχει η Ελλάδα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Όποιος το αποτολμήσει αυτό, είτε λέγεται Άγκυρα, είτε λέγεται Μόσχα, είτε Ουάσιγκτον, είτε λέγεται Βερολίνο, είτε λέγεται οτιδήποτε, θα βρει τη συντεταγμένη αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας, της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι ένα κράτος, το οποίο είναι εθνικά κυρίαρχο και πολιτικά ισχυρό στην περιοχή του; Βεβαίως χωρίς να μπερδεύει το μπόι του με τη σκιά του… Εμείς και στο ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο στα προϊόντα τηρήσαμε διαφορετική θέση, διότι έτσι πίστευε η ελληνική κυβέρνηση εκείνη την περίοδο και με τις απελάσεις διπλωματών, όταν είχε γίνει η ιστορία με τη δηλητηρίαση κάποιων πρακτόρων στη βόρεια Ευρώπη και πάλι η ελληνική κυβέρνηση είχε τηρήσει διαφορετική στάση, όταν όμως διαπιστώνονται τέτοια ζητήματα, όπου θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα και υπάρχει ανακάτεμα σε εσωτερικά ζητήματα, η Ελλάδα πρέπει να έχει τη σοβαρότητα και τη θεσμική υπευθυνότητα να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Τι είπε για την Ντ.Μπακογιάννη αλλά και για την ΝΔ

Αν κάτι μπορώ να αναγνωρίσω στην κ. Μπακογιάννη είναι ότι έχει μία συνέπεια θέσεων και αρχών, όλα αυτά τα χρόνια που πορεύεται στην πολιτική. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ περισσότερο ένα αμάλγαμα της Πολιτικής Άνοιξης της δεκαετίας του ’90 και του ΛΑ.Ο.Σ. του 2000, παρά η φυσική συνέχεια του μετριοπαθή κεντροδεξιού σημαντικού μας πολιτικού αντιπάλου Κώστα Καραμανλή, της κυρίας Μπακογιάννη και μιας σειράς άλλων πολιτικών, οι οποίοι ήταν στον συντηρητικό χώρο, αλλά ήταν μετριοπαθείς.

Αναφορά και στα πρόσφατα δημοσιεύματα, για τα αδέρφια του Πρωθυπουργού

Προσπαθούν να ρίξουν λάσπη, για να λερώσουν πρόσωπα και να δημιουργήσουν επικοινωνιακά αντίβαρα. Εμείς τους προκαλούμε και τους προσκαλούμε. Δεν υπάρχει καμία γκρίζα περιοχή, καμία κηλίδα, όλα αυτά έχουν απαντηθεί ήδη από την Κυριακή το μεσημέρι στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο και ό,τι και να κάνουν τα διάφορα συγκροτήματα και οι διάφορες επικοινωνιακές ντουντούκες η ελληνική κοινωνία -ανεξάρτητα αν προσδιορίζεται στον χώρο της Αριστεράς, του Κέντρου ή της Δεξιάς- ξέρει ποια είναι η σχέση των συμφερόντων με το πολιτικό σύστημα, ξέρει ποιες δυνάμεις μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης διατηρούν το ηθικό πλεονέκτημα στο ακέραιο, ξέρεις ποιοι μας κυβέρνησαν και ποιοι μας έφτασαν στη χρεοκοπία μέσα και από τη διαδικασία της σύνδεσης του πολιτικού συστήματος με τα οικονομικά συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα:

loading...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

loading...