• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δήλωση ΣΟΚ Μητσοτάκη: Οι εμβολιασμοί για κάποιους ίσως γίνουν υποχρεωτικοί, θα μας πουν οι «ειδικοί» της βιοηθικής, vid

Δήλωση ΣΟΚ Μητσοτάκη: Οι εμβολιασμοί για κάποιους ίσως γίνουν υποχρεωτικοί, θα μας πουν οι «ειδικοί» της βιοηθικής, vid

Ελεγχόμενα θα μαζεύονται οι πολίτες και ειδικά οι νέοι! Ζήτησε να κάνουν κίνημα εμβολιασμού...

Σε τηλεοπτικό σταθμό μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας και τα εμβόλια, ενώ ήταν ξεκάθαρος πως οι νέοι πρέπει να προτιμήσουν την έξοδο με περιορισμούς στις καφετέριες που ανοίγουν από 3 Μαΐου με αποστάσεις και μάσκες.

«Οι νέοι να ξοδέψουν την οργή τους και την ενέργειά τους σε ένα κίνημα υπέρ των εμβολιασμών. Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, ανοίγει η εστίαση. Το επιχείρημα “δεν έχω που να πάω”, εκλείπει», σημείωσε,

«Προτιμώ κάποιος να βγει έξω να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα ασφάλειας, παρά να βρεθεί σε ένα σπίτι που κανείς δεν θα τον επιτηρεί. Η κοινωνία και οι πολίτες συμμορφώνονται όταν μπορούμε να τους περιγράψουμε, με όση ασφάλεια μπορεί να γίνει, τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο», υπογράμμισε.

«Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επειδή ήθελα να δώσω έναν οδικό χάρτη των μέτρων, ξεκαθάρισα ότι το αντιστάθμισμα για να μείνουμε στην Αθήνα είναι μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με άνοιγμα της εστίασης και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11.7

Το Πάσχα αυτό δεν θα είναι όπως το προηγούμενο. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και επίσης γνωρίζουμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ο εμβολιασμός σε κάποιες κατηγορίες όπως οι υγειονομικοί, ίσως γίνει υποχρεωτικός. Θα μας απαντήσει η επιτροπή βιοηθικής, σημείωσε.

Θυμηθείτε: Έπεσε η «βόμβα»! Συγκροτείται Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής στην Ελλάδα, vid

«Θεωρώ ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων εργαζόμενων – ειδικά των υγειονομικών- πρέπει να ανοίξει. Φέτος ή του χρόνου ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε ένα δεύτερο εμβόλιο. Τότε θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι δεν θέλει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση τώρα, αλλά αργότερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί.

«Το όριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα είναι αυστηρά προσδιορισμένο» τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι και οι νέοι θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο και είπε ότι θα υπάρχουν και καινούργια μονοδοσικά εμβόλια.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο. Αυτό που μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα», τόνισε, ενώ για τους αρνητές σημείωσε ότι είναι ελάχιστοι και μερικές φορές τούς δίνουμε μεγαλύτερη σημασία.

«Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, επειδή αυτός θα επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο. Ελπίζω όμως, πως οι νέοι θα πάνε για να εμβολιαστούν. Ο νέος θέλει να ξέρει ότι είναι ασφαλής και θέλει να ξέρουν και οι άλλοι ότι είναι ασφαλής», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος και στο πράσινο πιστοποιητικό. «Πιστεύω ότι και οι νέοι θα ανταποκριθούν και θα πάνε να εμβολιαστούν. Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο».

«Πιο πιθανό είναι να τρακάρεις, παρά να πάθεις παρανέργειες από το εμβόλιο», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας:

«Το γεγονός ότι έχουμε τόσα εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά, σε ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα, είναι θαύμα της επιστήμης. (…) Οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία δημιουργεί ερωτηματικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεν σταματήσαμε τον εμβολιασμό για την AstraZeneca».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: