• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔΧρ.Μπουτσικάκη, στο «Πρακτορείο FM»

Δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔΧρ.Μπουτσικάκη, στο «Πρακτορείο FM»

«Η διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων,

οι οποίες πρέπει να γίνουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε, δηλαδή θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη σύσταση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που συζητείται στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Η απλούστευση των διαδικασιών μεταξύ των υπουργείων θα φέρει και μείωση της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες και πιο εύκολες επενδύσεις, που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ο κ. Μπουτσικάκης παρατήρησε ότι «αν έβλεπε κανείς τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg θα καταλάβαινε και την ποιοτική διαφορά με τον προηγούμενο πρωθυπουργό, οπότε καταλαβαίνετε και τη διαφορά που μπορεί να αισθάνονται οι θεσμοί και οι υπόλοιποι συνομιλητές του πρωθυπουργού μας απέναντι στο πρόσωπό του» και «αυτό σίγουρα τους προσφέρει μια ασφάλεια και μια πίστη ότι ο άνθρωπος αυτός ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και έχει γνώσεις γι’ αυτά τα οποία μιλάει».

«Πιστεύω ότι όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ο στόχος και ο σχεδιασμός θα επιτευχθούν και σιγά σιγά θα μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης -από του χρόνου- για τον επανακαθορισμό των πλεονασμάτων και όλων αυτών των βαρών, τα οποία μας έχουν φορτωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά με τα γεγονότα στη Μόρια ο κ. Μπουτσικάκης τόνισε ότι «είμαστε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να διαφυλαχθούν αυτά με κάθε τρόπο και να προσφέρουμε την ανάλογη βοήθεια στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη». «Τα χθεσινά γεγονότα είναι αποτελέσματα επιλογών και πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για όλους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων ο κ. Μπουτσικάκης απάντησε: «Όσοι έχουν διαβάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας καταλαβαίνουν πολύ καλά πόσο προσβλητική είναι η πρόταση της αντιπολίτευσης προς τους ομογενείς και τους Έλληνες του εξωτερικού. Όλοι είναι ίσοι, όλοι είμαστε Έλληνες, όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα ψήφου. Αυτό το οποίο θα εφαρμοστεί στο τέλος είναι η κοινή λογική και η πρόταση της ΝΔ».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •