Διαλύεται η Κ.Ο των ΑΝΕΛ;

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

To Επιστημονικό Συμβούλιο δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα μπορεί να διατηρηθεί έχοντας στις τάξεις της βουλευτή, εν προκειμένω τον Αριστείδη Φωκά, που εξελέγη με άλλο κόμμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αναφορικά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επισημοποιώντας ουσιαστικά πως η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυσή της έχει αρχίσει, στην περίπτωση βέβαια που διαγραφεί ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλους.

Το θέμα θα τεθεί αύριο το πρωί, στις 9.30, στην έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς η θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτική. Σύμφωνα πάντως, με τα όσα είχε χθες ο κ. Βούτσης, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Υπενθυμίζεται πως, αμέσως μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, πριν από την έναρξη της αυριανής συζήτησης για το Πρωτόκολλο Ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα μείνει με πέντε βουλευτές, εκ των οποίων όμως ο ένας έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. Αριστείδης Φωκάς με την Ενωση Κεντρώων).

(πηγή; CNNGreece-φώτο: Eurokinissi)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...