Όπως υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την πολυμέρεια ως την αποτελεσματικότερη οδό αντιμετώπισης προκλήσεων, των οποίων η διαχείριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και δεν κάνει διακρίσεις.
Η σημερινή συνάντηση συμπίπτει και με τα 75 χρόνια από την υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ, παρατηρεί ο υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει ότι η κύρια θεματική των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση της πoλυμέρειας σε ένα ταχαίως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως η έξαρση της πανδημίας αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση της ανάγκης για περισσότερη διεθνή συνεργασία και περισσότερη πολυμέρεια, καθώς κατέδειξε τα όρια του υφιστάμενου συστήματος και την ανάγκη όπως αρχίσουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας.
Περαιτέρω σημειώνει πως είναι πρόδηλο ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα πρέπει να γίνει μέσω συνεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση όλων των κρατών στην απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και στα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον.
Παράλληλα, αναφέρει πως είναι απαραίτητη η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθεί και η παραπληροφόρηση, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη έξαρση την περίοδο της πανδημίας.
Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας επισημαίνει στη δήλωσή του πως τόνισε ότι κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών μας και του κράτους δικαίου θα πρέπει να παραμείνει ως προτεραιότητα όλων μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους









