Δεν θέλουν να στοκάρουμε προϊόντα;;; «Άδειασμα» Υπουργού για τις 1+1 προσφορές

Έντονο παρασκήνιο...

Δεν σταματά να…«αδειάζει» αλλά και να διώχνει ενίοτε Υπουργούς από το κυβερνητικό σχήμα το Μαξίμου στους πολύ πρώτους κιόλας μήνες της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη.

Πριν λίγες μέρες από το πουθενά οι «χρησμοί»του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, περί πιθανής…απόσυρσης των προσφορών 1+1 στα σούπερ μάρκετ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από πολίτες όσο και από την αντιπολίτευση.

Ιδίως σε μία περίοδο άκρατης ακρίβειας, οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται αυτού του είδους τις προσφορές από τα σούπερ μάρκετ για να πάρουν μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων που δεν θα τα άντεχε εύκολα η τσέπη τους.

Θυμίζουμε τι είχε επ’ακριβώς δηλώσει ο αρμόδιος Υπουργός την Τρίτη:

«Η εν λόγω πρακτική των σουπερμάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1, δηλαδή δύο σαμπουάν, ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή συνέχεια στο σουπερμάρκετ.

Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν σε μόνιμη βάση στην τιμή του προϊόντος, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη την βδομάδα για να πάρει σε προσφορά, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στο ράφι όλο τον μήνα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Ήρθε όμως χθες το μεσημέρι το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Υπουργού από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κάτι που «πέρασε» από πολλά ΜΜΕ στα «ψιλά», ωστόσο δημιουργεί από το πουθενά πολιτικό θέμα στο Μαξίμου.

Ίσως μάλιστα το παρασκήνιο από τις δηλώσεις Σκρέκα να είναι έντονο!

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρινάκη:

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές 1+1, ούτε καμία προσφορά, ούτε θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο που η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της και τον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν. Αλίμονο αν απαγορεύαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων.

Μάλιστα συγκεκριμένα κι εμείς στο σπίτι μας προτιμούμε πολύ να αγοράζουμε το 1+1, είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω αν γινόταν κάτι τέτοιο, που δεν πρόκειται να γίνει, τι θα γίνει όταν γυρίσω σπίτι, με τη γυναίκα μου».

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί