Δεν σταματά να…«αδειάζει» αλλά και να διώχνει ενίοτε Υπουργούς από το κυβερνητικό σχήμα το Μαξίμου στους πολύ πρώτους κιόλας μήνες της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη.
Πριν λίγες μέρες από το πουθενά οι «χρησμοί»του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, περί πιθανής…απόσυρσης των προσφορών 1+1 στα σούπερ μάρκετ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από πολίτες όσο και από την αντιπολίτευση.
Ιδίως σε μία περίοδο άκρατης ακρίβειας, οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται αυτού του είδους τις προσφορές από τα σούπερ μάρκετ για να πάρουν μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων που δεν θα τα άντεχε εύκολα η τσέπη τους.
Θυμίζουμε τι είχε επ’ακριβώς δηλώσει ο αρμόδιος Υπουργός την Τρίτη:
«Η εν λόγω πρακτική των σουπερμάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1, δηλαδή δύο σαμπουάν, ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή συνέχεια στο σουπερμάρκετ.
Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν σε μόνιμη βάση στην τιμή του προϊόντος, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη την βδομάδα για να πάρει σε προσφορά, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στο ράφι όλο τον μήνα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».
Ήρθε όμως χθες το μεσημέρι το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Υπουργού από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κάτι που «πέρασε» από πολλά ΜΜΕ στα «ψιλά», ωστόσο δημιουργεί από το πουθενά πολιτικό θέμα στο Μαξίμου.
Ίσως μάλιστα το παρασκήνιο από τις δηλώσεις Σκρέκα να είναι έντονο!
Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρινάκη:
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές 1+1, ούτε καμία προσφορά, ούτε θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο που η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της και τον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν. Αλίμονο αν απαγορεύαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων.
Μάλιστα συγκεκριμένα κι εμείς στο σπίτι μας προτιμούμε πολύ να αγοράζουμε το 1+1, είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω αν γινόταν κάτι τέτοιο, που δεν πρόκειται να γίνει, τι θα γίνει όταν γυρίσω σπίτι, με τη γυναίκα μου».
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ
- O Τζέι Ντι Βανς σχολιάζει το…σταυροπόδι του Γκάβιν Νιούσομ! ΒΙΝΤΕΟ
- Στον Πύργο του Άιφελ έφτασαν οι Γάλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους
- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλείνουν τις σήραγγες των Τεμπών στις 11:00
- Αμερικανίδα βουλευτής προσκάλεσε «τέσσερα μέλη της Ρωσικής Δούμας» στην Ουάσινγκτον
- Ρέθυμνο: Σύσκεψη του δημάρχου με τον πρύτανη του Παν/μίου Κρήτης για τη διάθεση εκτάσεων για ίδρυση νοσοκομείου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης τα ξημερώματα
- Τραμπ: Η Βενεζουέλα θα αγοράσει μόνο αμερικανικά προϊόντα με τα έσοδα από το πετρέλαιο που θα πουλήσει σε εμάς
- Οι διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για την τοποθέτηση της Τυχεροπούλου στην Ανεξάρτητη Αρχή
- Στην αντεπίθεση οι διεθνιστές! Καλούν τον κόσμο να πάρει τα όπλα κατά του Τραμπ – Video









