«Δεν έβρεχε, μας έφτυσαν»! Άρχισαν τα «πυρά» κατά Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, vid

Η βαριά ήττα είναι δεδομένη και στις δεύτερες εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλαβε τηδεύτερη διερευνητική εντολήκατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Μπορεί να μετατίθεται για την Πέμπτη η συνεδρίαση του Ανώτατου Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τα… όργανα έχουν αρχίσει από την Κυριακή το βράδυ μετά τις εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμα, με σοβαρές αμφισβητήσεις.

Ο Γιώργος Τσίπρας μάλιστα τοποθετήθηκε λέγοντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν βρέχει, μας έφτυσαν». Ο κ. Κούλογλου δε δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πλήρωσε» τον στρουθοκαμηλισμό του.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε πως θα έπρεπε να βγουν μπροστά κάποια άλλα στελέχη που είχαν μεγαλύτερη αποδοχή στην κοινωνία, για παράδειγμα η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένος σε μία συνθηματολογία την οποία επιχείρησε να περάσει, αλλά δεν του βγήκε και τώρα, έχοντας απέναντί του τον φόβο της «ομπρέλας», προσπαθεί να κάνει κάποιο άνοιγμα σε μία αριστερόστροφη συνθηματολογία και ταυτόχρονα επιχειρεί να κερδίσει και από τον κεντρώο χώρο.


Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί όπως είπε στον θεσμικό του ρόλο.

«Όπως ήδη ξέρατε, δεν κράτησε τη διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για σχηματισμό κυβέρνησης. Μία σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα, η απλή αναλογική, χάθηκε», δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκανε λόγο για οδυνηρό σοκ, απρόσμενο, τονίζοντας μάλιστα ότι «φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ καθώς διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

Μιας παντοδυναμίας, πρόσθεσε, και μάλιστα «μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουλαρισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό».

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο, αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη» είπε και ζήτησε συγγνώμη «στους ανθρώπους που πληγώσαμε».

(megatv – INTIME)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί