Δεκάδες νέες αποχωρήσεις μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θλίψη και ανακούφιση»

Νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς 63 μέλη της τοπική οργάνωσης στη Φλώρινα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστή την απόφασή τους.

Η δήλωση των πρώην πλέον μελών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, με αγωνία παρατηρούμε την τροπή που έχει πάρει το κόμμα που για χρόνια φιλοξένησε τις ιδέες μας για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας, αλλά και την προοπτική μιας αριστερής διακυβέρνησης της χώρας με δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος και την ανάδειξη νέου Προέδρου, με αιχμή την καθόλα εμπρηστική ομιλία αυτού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 11/11/2023, -με αναφορές σε 5η φάλαγγα, πολιτική σάλτσας “πουμαρό” κ.α-, παραπέμπουν σε μία τρομακτική μεταστροφή και μετάλλαξη της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος (βλ. δηλώσεις Κασσελάκη στον ΣΕΒ) και διάθεση διωγμού ή/και τιμωρίας όσων προτάσσουν κάτι διαφορετικό ως πολιτική τοποθέτηση στα όργανα του κόμματος αλλά και δημόσια.

Αντί ο Πρόεδρος και η ηγετική ομάδα να διαφυλάττουν την ενότητα και την συνδιαμόρφωση θέσεων ώστε ο χώρος να βγει από το τέλμα και να αρθρώσει έναν μεστό πολιτικό λόγο απέναντι στην απορρύθμιση των πάντων στη χώρα, φαίνεται πως προείχε η δημόσια διαπόμπευση μελών και στελεχών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να πάψει το συστατικό που διατράνωσε τον πολιτικό μας χώρο τα προηγούμενα χρόνια και τον οδήγησε στη διακυβέρνηση του τόπου, η δημοκρατική σύνθεση δια της πολυφωνίας και της έκφρασης ποικίλων ιδεών.

Αυτό που ενέπνευσε τους περισσότερους/ες από εμάς ήταν η “φυγή προς τα μπρος”, η “ενότητα στη δράση” και η πρόοδος που εξέφραζε ο συνασπισμός δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πλέον όμως η ρητορική που αναπτύσσεται με ευθύνη της ηγετικής ομάδας, η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι αποτελούσε την πλειοψηφούσα τάση κατά τις προηγούμενες στρατηγικές ήττες του κόμματος, είναι εντελώς διχαστική και οδηγεί εκατοντάδες πολίτες στην απογοήτευση. Εκφράσεις του τύπου “υπονομευτές” και “αποστάτες” δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες μας και θεωρούμε αδιανόητο να εκφράζονται από υποστηρικτές ενός κόμματος της Αριστεράς.

Παράλληλα, μας εντυπωσιάζει το γεγονός πως τα όργανα που μέχρι σήμερα συμμετείχαμε, αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Δυστυχώς παρατηρήσαμε να γίνονται συνεδριάσεις δίχως απαρτία και να εκδίδονται αποφάσεις στο όνομά μας δίχως τη δική μας γνώση. Δυστυχώς, ζήσαμε να μας αντικαθιστούν από τα όργανα δίχως προηγουμένως να έχουμε υποβάλλει παραίτηση. Όλη αυτή η δυστοπία νιώθουμε πως δεν αρμόζει σε ένα κόμμα της Αριστεράς.

Επειδή λοιπόν είμαστε βέβαιοι/ες πως ο τόπος έχει ανάγκη από έναν σοβαρό πολιτικό λόγο που προτάσσει τις ιδέες της ριζοσπαστικής – ανανεωτικής αριστεράς, του φεμινισμού, της οικολογίας και να έχει απαντήσεις που θα εμπνέουν σιγουριά στη νέα γενιά, με θλίψη και συνάμμα ανακούφιση, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις οργανώσεις του, κρατώντας όλες εκείνες τις καλές στιγμές, τους αγώνες,τις νίκες, ακόμα και τις ήττες -δίχως να αποστρατευτούμε- με γνώμονα να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αναγκών της κοινωνίας. Θα είμαστε δίπλα στους συντρόφους/ισσες που παραμένουν με την ευχή να βρισκόμαστε σε κοινούς αγώνες».

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί