• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δ.Τζανακόπουλος: «Ο λαός δεν θα επιτρέψει σε Μητσοτάκη, Σαμαρά, Γεωργιάδη να ξανακυβερνήσουν»

Δ.Τζανακόπουλος: «Ο λαός δεν θα επιτρέψει σε Μητσοτάκη, Σαμαρά, Γεωργιάδη να ξανακυβερνήσουν»

Για λαϊκισμό και πατριδοκαπηλία, κατηγόρησε τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις, δεν αποτυπώνουν τους πολιτικούς συσχετισμούς.


Δεν κάνουμε πολιτική με τις δημοσκοπήσεις, ούτε κατεβαίνουμε σε καμιά εκλογική μάχη για να χάσουμε, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Κατηγόρησε την ΝΔ για πατριδοκαπηλία και λαϊκισμό και πως προτείνει πολιτικές ακραίες λιτότητας και επιστροφής στις πιο μαύρες μέρες των μνημονικών προγραμμάτων.
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το λαϊκό ένστικτο και ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήματος και μιας ακραίας και άγριας δεξιάς που ευθύνεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό για την κατάντια της χώρας έως το 2015. Ούτε θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη, στους αυλικούς και τους συμμάχους του τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη να ξανακυβερνήσουν τη χώρα για να ξανακάνουν τα ίδια που έκαναν το 2012-2015», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα διλήμματα των ευρωεκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι κρίνονται πολλά στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, από τη μια βρίσκεται το στρατόπεδο που θέλει την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των ακροδεξιών πολιτικών και από την άλλη εκείνο που εκπροσωπεί πολιτικά τις δυνάμεις της λιτότητας και της ακροδεξιάς στη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαρίθμησε τα τους νόμους της κυβέρνησης στα εργασιακά και τόνισε πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ψηφίστηκε επεκτατικός προϋπολογισμός ύψους ενός δισεκατομμυρίου. Συμπλήρωσε δε πως τα οικονομικά στοιχεία οδηγούν στην κατάρρευση του καταστροφολογικού αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου και σημείωσε πως χωρίς να ισχυρίζεται πως έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας του 2019 είναι ενθαρρυντικά.

(φώτο: Eurokinissi)