• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δ.Παπαδημούλης: «Στις ευρωεκλογές το δίλημμα είναι «Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση» και συμπυκνώνεται στο «Τσίπρας ή Μητσοτάκης»

Δ.Παπαδημούλης: «Στις ευρωεκλογές το δίλημμα είναι «Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση» και συμπυκνώνεται στο «Τσίπρας ή Μητσοτάκης»

«Στις ευρωεκλογές το δίλημμα είναι "Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση" και συμπυκνώνεται στο "Τσίπρας ή Μητσοτάκης".

Αυτή η πολιτική μάχη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ΕΕ. Είναι αντιπαράθεση δύο εκ διαμέτρου αντίθετων πολιτικών προτάσεων για το μέλλον της ΕΕ, είναι σύγκρουση που αφορά το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει μεταξύ άλλων, ο αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Real News» και προσθέτει: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις ευρωεκλογές. Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη, εκεί που αποτυπώνεται η πραγματική δυναμική που αναπτύσσεται στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας».

Για τη σημασία της μάχης των προοδευτικών δυνάμεων και την καλπάζουσα ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «η κυριαρχία των συντηρητικών συσχετισμών τα τελευταία χρόνια έφερε μεγάλα λόγια, λίγα έργα και πολλά προβλήματα» και πως «η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να έχουμε σε μια Ευρώπη που έχει ανάγκη από προοδευτικές πολιτικές για να ορθοποδήσει».

Πρόσθεσε ακόμα πως «στην επόμενη Ευρωβουλή πρέπει να διαμορφώσουμε ευρείες προοδευτικές συμμαχίες και θετικούς συσχετισμούς για να ανακόψουμε το αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο νεοφιλελευθερισμού-ακροδεξιάς».

«Δουλεύουμε για να έχουμε στην επόμενη Ευρωβουλή ευρείες προοδευτικές συμμαχίες. Να διαμορφώσουμε θετικούς συσχετισμούς για να ανακόψουμε το αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο νεοφιλελευθερισμού-ακροδεξιάς και να προχωρήσουμε τους στόχους για μια ενωμένη, δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Για το πακέτο θετικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι «είναι στοχευμένα, μόνιμου χαρακτήρα, αποκαθιστούν αδικίες και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς βασίζονται αλλά και ενισχύουν την αναπτυξιακή δυναμική και στηρίζονται στα υγιή δημοσιονομικά της χώρας».

Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ τόνισε πως «αντιμετώπισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες με πανικό και μιζέρια» και πως «έχουν χάσει κυριολεκτικά την μπάλα», ενώ για το σχόλιο του Βέμπερ, που μίλησε για «ανεύθυνα μέτρα», υπογράμμισε πως «φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για περικοπές και σκληρά μέτρα λιτότητας».

«Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη, εκεί που αποτυπώνεται η πραγματική δυναμική, που αναπτύσσεται στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας», είπε.

Στην ερώτηση για την Τουρκία και για το εάν θα έπρεπε να αλλάξει το εθνικό δόγμα της στήριξης των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως «η υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας είναι στρατηγική επιλογή για την ελληνική εξωτερική πολιτική, επί δεκαετίες και με όλες τις κυβερνήσεις» και πως «δεν θα κάνουμε τη χάρη σε Βέμπερ και ακροδεξιά, που ζητούν την οριστική διακοπή όλων των σχετικών διαδικασιών ένταξης για κάνουν απλά μπίζνες με την Άγκυρα και τον Ερντογάν, χωρίς ενοχλητικές συζητήσεις για δημοκρατία, διεθνές δίκαιο, Κυπριακό, Πατριαρχείο, Θεολογική Σχολή της Χάλκης, να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Τέλος, για το εάν θα τον ενδιέφερε η θέση του Έλληνα Επίτροπου στην επόμενη σύνθεση της Κομισιόν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε πως «με ενδιαφέρει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές και η συγκρότηση μιας ισχυρής, ενωμένης και αποτελεσματικής ευρωομάδας, που θα στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα και την αριστερή και προοδευτική μας ατζέντα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «διεκδικώ και την τελευταία ψήφο υπέρ του ψηφοδελτίου μας σε κάθε γωνιά της χώρας και έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης, καταθέτοντας δημόσια το έργο μου για την προηγούμενη πενταετία».

(φώτο: Eurokinissi)