Δ.Παπαδημούλης: «Περισσότερα κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους»

Στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στο μέλλον «εξέχοντα ρόλο θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν τα μέτρα για την κινητικότητα των νέων», απάντησε η Επίτροπος Μαριάν Τίσεν σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη και της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, αναφερόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και σε προγράμματα όπως το Erasmus+.

 

«Ο σκοπός των ευρωπαϊκών ταμείων της πολιτικής συνοχής για την περίοδο 2021-2027, τα οποία περιλαμβάνουν το ΕΚΤ, είναι να στηρίξουν την ευρύτερη εδαφική και κοινωνική συνοχή σε όλη την Ένωση μέσω της υποστήριξης της απασχολησιμότητας των πολιτών και της δημιουργίας οικονομικών και επιχειρηματικών κινήτρων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», συμπλήρωσε η Επίτροπος.

Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί σε αύξηση των κονδυλίων της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και στη διάθεση ειδικών εργαλείων και κινήτρων για τις χώρες με υψηλή νεανική ανεργία, σχολίασε στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδημούλης.

Στην ερωτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να μάθουν «τα κίνητρα και τα συμπληρωματικά εργαλεία που προτίθεται να ενεργοποιήσει η Κομισιόν, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλή νεανική ανεργία, ώστε να ενισχύσει την απασχόληση των νέων και να συμβάλει στον επαναπατρισμό ανθρώπινου και επιστημονικού δυναμικού υψηλής ειδίκευσης».

Η Επίτροπος στην απάντησή της η οποία χαρακτηρίζεται από τους έλληνες ευρωβουλευτές «γενικόλογη» τονίζει επίσης ότι «η απασχόληση των νέων και η επένδυση στους νέους γενικότερα θα παραμείνει μεταξύ των κορυφαίων πρωτοβουλιών του μελλοντικού προϋπολογισμού της ΕΕ».

(voria)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu