• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Δ. Καμμένος: Κατάπτυστη η συμφωνία με τα Σκόπια – Ανοιχτό ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής (ΒΙΝΤΕΟ)

Δ. Καμμένος: Κατάπτυστη η συμφωνία με τα Σκόπια – Ανοιχτό ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κατάπτυστο» και «ελεεινό» χαρακτήρισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια για το όνομα της Μακεδονίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχει την εξουσιοδότηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μεταβεί στις Πρέσπες και να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

«Είναι κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό που έχει έρθει στην Βουλή, δεν μπορεί να σταθεί», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ .

«Η συμφωνία δίνει γλώσσα, ταυτότητα και όνομα, πρόσβαση στην ΑΟΖ του Αιγαίου και απαγορεύει ως και να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου Κράτους και τέλος δεν σου επιτρέπει να υπαναχωρήσεις», σημειώνοντας ότι «αν ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, που δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν διότι θα πάρουν πάνω από 30 δισ. ευρώ από την είσοδο τους στην ΕΕ και άλλους οργανισμούς, θα πρέπει σε έξι μήνες να περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά αν δεν περάσει θα πρέπει να πέσει η Κυβέρνηση».

«Ο κ. Κοτζιάς δεν έχει την στήριξη μας ούτε την εξουσιοδότηση μας να πάει να υπογράψει αυτό το κείμενο που είναι ενάντια στα πιστεύω των ΑΝΕΛ», είπε ο Δημήτρης Καμμένος συμπληρώνοντας «ο καθένας από μας θα κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, θα κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και θα αποφασίσει τι πρέπει να ψηφίσει».

Αναφορικά με την στήριξη ή μη της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης, ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι δεν θα απαντήσει πριν ακούσει όλην την συζήτηση στην Βουλή, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, δεν θα ήμουν σοβαρός άνθρωπος».

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ: Αν οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, θα είναι συνένοχοι στην παράδοση του ονόματος. Εδώ δεν μασάμε τα λόγια μας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu