Χρυσοχοΐδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε ψεύτες όταν μιλάτε για θανάτους covid

Αντιπαράθεση για τις προσλήψεις και την ενίσχυση του ΕΣΥ σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου με τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19,

την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι φαίνεται πως «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα». Είχα, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης «μια ελπίδα ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα είχατε μια ανασύνταξης στις σκέψεις σας. Αλλά εσείς συνεχίζετε τις δηλητηριώδεις, τοξικές αναφορές και τα ψέματα».

Ο υπουργός είπε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «λυπάμαι για την έκφραση αλλά είστε ψεύτες όταν μιλάτε για τους θανάτους από την Covid-19. Πραγματικά ντροπή». «Το δεύτερο ψέμα σας είναι όταν μας λέτε ότι έχουμε εργαζόμενους στο ΕΣΥ με μπλοκάκια, με προσλήψεις εποχικές και όχι μόνιμους, παρ΄όλο που ξέρετε ότι από τον Αύγουστο έχουν βγει τα αποτελέσματα για την πρόσληψη περίπου 250 νοσηλευτών ΠΕ. Από τις 15 Σεπτεμβρίου βγήκαν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για 2.000 νοσηλευτές ΤΕ και στις 15 Νοεμβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για άλλους 2.000 νοσηλευτών ΔΕ. Συνολικά δηλαδή 5.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες». Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πρόσθεσε πως «ξέρετε ότι έχουμε προβλέψει να προσληφθεί 6.500 προσωπικό στο ΕΣΥ, εκ των οποίων 1.500 ιατροί, πάνω από 3.000 νοσηλευτές», ενώ σε λίγες ημέρες θα προκηρυχθούν 800 θέσεις για το ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη σε κάποια από τις επόμενες παρεμβάσεις του «να μας πει εάν έχει δεχθεί ή όχι κάποια επιστολή σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του από το Predator» .

απεμπε- φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί