Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τα εξής:
«Η αστυνομία θα προσλάβει 50 αστυνομικούς άοπλους ειδικών καθηκόντων που θα είναι κοντά στα ΑΤ των περιοχών που ζουν οι ευάλωτες ομάδες και θα παίξουν τον ρόλο του κοινωνικού διαμεσολαβητή για να βοηθούν την αστυνομία και τους κατοίκους να δημιουργηθεί μια σχέση.
Και σήμερα υπάρχουν πολίτες που ανήκουν στη φυλή Ρομά. Ένα κάποιοι ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτή την ομάδα είναι σημαντικό, θα υποβληθούν σε μια εξαντλητική εκπαίδευση και θα αποτελούν βοηθό της αστυνομίας και των κατοίκων για θέματα κοινωνικής ειρήνης. Είναι καινούργιο σώμα, δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα μας ενώ υπήρξε στην Ευρώπ».
Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με τους Ρομά, ένα 75% της εγκληματικότητας προέρχεται από αυτή την ομάδα.
Είναι απαράδεκτο μέσα σε μια συνοικία να υπάρχουν ηχεία τεραστίων διαστάσεων που χρησιμοποιούνται για διασκέδαση και έχουν τα μπουζουξίδικα. Μπορεί να ησυχάσουν οι άνθρωποι με θόρυβο, πυροβολισμούς και αυτοκίνητα που κινούνται με τη μουσική σε διαπασών; Σε ένα μήνα καλά ένοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα στους οικισμούς μέρα και νύχτα, θα αναπτύξουν διάλογο με τους πολίτες των γειτονιών αυτών και θα επιβληθεί ο νόμος. Δεν νοείται διαφορετική πραγματικότητα».
Σχετικά με το εάν οι Ρομά θα δεχτούν μία τέτοια κίνηση από την αστυνομία, δήλωσε:
«Τι θα πει δεν θα τους δεχτούν; Η πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας ενός συντεταγμένου κεκτημένου ότι η αστυνομία εισέρχεται παντού με νόμιμες διαδικασίες και προϋποθέσεις, είναι κατοχυρωμένη. Θα μπει η αστυνομία κανονικά και θα ενημερώσει όλους για την παρουσία της. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο αυτό».
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρλανδία: Παρουσίαση πρωτοποριακού προγράμματος παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR
- Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ : Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της και όχι να τους αφήνει εκτεθειμένους
- Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της πρώτης ομάδας
- Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σούταρε με νεαρές αθλήτριες ποδοσφαίρου, vid
- Εθνικό Απολυτήριο: Μείωση ύλης και λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου – Όλες οι αλλαγές
- Τραμπ για Ιράν: «Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»
- Κρήτη: Κοινό ψήφισμα τριών δημάρχων για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία των σχολειών σε δυσπρόσιτες περιοχές
- Σοκ στη Βρετανία: Έφηβος μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο αγόρια 12 και 13 ετών μέσα στο σχολείο τους
- Κάτω Πατήσια: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών τον Δεκέμβριο του 2025









