Χαρίτσης στο tvxs.gr.: Να μην αφήσουμε τη ΝΔ να γυρίσει το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω

Να μην αφήσουμε τη ΝΔ να γυρίσει το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω, να σχεδιάσουμε ένα νέο υπόδειγμα για τη χώρα, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του στο tvxs.gr.

Μιλά για την την ανάγκη σχεδιασμού «ενός νέου υποδείγματος για τη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει «στην υπεράσπιση της συλλογικής προσπάθειας του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο κεκτημένο της εξόδου από τη μνημονιακή επιτήρηση, στην κατάδειξη της δυνατότητας ενός άλλου υποδείγματος κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας».

Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να εμπνεύσει και να συντονιστεί με εργατικές αντιστάσεις που θα υπογραμμίζουν τη συλλογική άρνηση της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψουμε στα χρόνια της λιτότητας».

Σχολιάζοντας την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου, αναφέρει ότι η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια της στην πρόσφατη ελληνική ιστορία της κρίσης, υλοποιεί -δίχως να υπάρχει καταναγκασμός- τις πιο κρυφές επιθυμίες του ΔΝΤ και των νεοφιλελεύθερων μαθητευόμενων μάγων». Προσθέτει πως «το χειρότερο είναι η αντεργατική πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) και η οποία μας επαναφέρει άνευ λόγου και αιτίας στο μνημονιακό καθεστώς».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη για «απόσυρση σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια». «Ανάμεσα στην καταγγελία και στην αποδοχή, εκτεθειμένος έναντι των Μακεδονομάχων, αμήχανος μπροστά στην αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών προτιμά να κάθεται διακριτικά και να παρακολουθεί τις εξελίξεις», σχολιάζει.

Επικρίσεις προς την κυβέρνηση διατυπώνει και σε σχέση με το προσφυγικό, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως «Ορμπάν εσωτερικού», που «προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο βάρκες: Στο εξωτερικό ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να οικειοποιηθεί το θετικό στίγμα που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα. Στο εσωτερικό όμως παραμένει συνεπής στις λαϊκιστικές και ξενοφοβικές της υποσχέσεις».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι η πολιτική οικολογία είναι ψηλά στην ιεράρχηση του κόμματος και αποτυπώθηκε και στην αναπτυξιακή στρατηγική, ενώ αναφορικά με τη διεύρυνση δηλώνει πως το iSYRIZA συνιστά «αισθητική και λειτουργική τομή ουσίας». Σημειώνει πως το κεντρικό σύνθημα: “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”, «φανερώνει μια άλλη αντίληψη για την πολιτική: όχι πλέον μόνο με καθοδήγηση άνωθεν, αλλά και με οριζόντιες δικτυώσεις και με πρωτοβουλίες από τα κάτω προς τα πάνω».

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...