μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (3/12) στα Παραπολιτικά 90,1.
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ερωτηθείς αν έχουν την έγκριση του Χρήστου Ράμμου για να τον προτείνουν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε: 
«Προφανώς έχουμε την έγκρισή του. Εμείς δεν πετάμε πυροτεχνήματα στον αέρα. Θα επιμείνουμε στην πρόταση αυτή ως το τέλος. Εμείς ούτε μπήκαμε σε μια ακατάσχετη ονοματολογία όλο το προηγούμενο διάστημα όπως έκαναν πολλοί άλλοι ούτε θα μπούμε τώρα σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης και παζαριού».
Και πρόσθεσε:
«Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η βαθιά κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, προς τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας εμείς το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη να υπάρξει μια επανεκκίνηση της δημοκρατίας μας και νομίζω ότι ο κ. Ράμμος με την πορεία του και τη διαδρομή του, με τη στάση που κράτησε ως υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός συμβολίζει και συμπυκνώνει την ανάγκη να πούμε “ως εδώ! Φτάνει με την καταρράκωση των θεσμών”».
Τέλος, στην ερώτηση, αν εκτιμά ότι θα είναι θετικός ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρόταση της Νέας Αριστεράς για την υποψηφιότητα του Χρήστου Ράμμου, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς είπε:
«Είναι μια ευκαιρία αυτή η πρότασή μας για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ενώσουν τη φωνή τους, να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση και όλοι μαζί να στείλουμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι φτάνει πια με αυτή την προσπάθεια διάλυσης κάθε έννοιας κράτους δικαίου στη χώρα μας.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτή την προσπάθεια, θεωρώ, εκτιμώ και ελπίζω ότι η στάση του στην πρότασή την οποία καταθέσαμε θα είναι θετική. Θεωρώ ότι για όλες τις πολιτικές δυνάμεις εδώ που βρισκόμαστε και ειδικά σε τέτοιου τύπου κρίσιμα μείζονα θεσμικά ζητήματα δεν μπορεί να μπαίνουν μπροστά μικροκομματικές σκοπιμότητες, πρέπει να πρυτανεύει η λογική και η θεσμική υπευθυνότητα».
Parapolitika – Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








