• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Χαμός στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Καταγγελίες για κακοδιαχείριση από στέλεχος του υπουργείου – Βίτσας: Θα κινηθούμε νομικά

Χαμός στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Καταγγελίες για κακοδιαχείριση από στέλεχος του υπουργείου – Βίτσας: Θα κινηθούμε νομικά

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα προκάλεσε η συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου, Ανδρέα Ηλιόπουλου, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στη συνέντευξή του, ο αντιστράτηγος και συνεργάτης του κ. Βίτσα έκανε λόγο για ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Μάλιστας αναφέρει ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος, επικρατεί ένα χάος» και οτι πολύ σύντομα τα νησιά θα μοιάζουν με την Ειδομένη, ενώ καλεί τις ευρωπαϊκές και ελληνικές Αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα.

Παράλληλα ηχεί συναγερμό για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στις άθλιες συνθήκες των Κέντρων Υποδοχής με ευθύνη της κυβέρνησης.

Απαντώντας στον κ. Ηλιόπουλο, ο κ. Βίτσας με οργισμένη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι «την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, Διευθυντή της ΥΠΥΤ, και τού ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το Υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του. Τού ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μού είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί».

Μάλιστα, ο υπουργός προσέθεσε ότι «την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα» ενώ υπογράμμισε ότι «με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».

Ωστόσο, ανταπαντώντας στον κ. Βίτσα, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε δηκτικά ότι «θα προκαλούσα τον κ. Βίτσα να μας πληροφορήσει ποιες είναι οι «αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντα μου» και φυσικά να τολμήσει να προσδιορίσει τα «αναληθή» που ανέφερα στην συνέντευξη μου στον Φιλελεύθερο. Τα υπόλοιπα στον Εισαγγελέα».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu