• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαμός στη Βουλή: Αίτημα αριστερού βουλευτή για καταβολή εθνικής σύνταξης σε όλους τους αλλοδαπούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός στη Βουλή: Αίτημα αριστερού βουλευτή για καταβολή εθνικής σύνταξης σε όλους τους αλλοδαπούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή κόντρα εντός της Ολομέλειας της Βουλής είχαν ο Υπ.Εργασίας, Γ.Βρούτσης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χ.Κατσώτης.

Όλα άρχισαν όταν ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος επέπληξε την κυβέρνηση στο θέμα του μεταναστευτικού-ασφαλιστικού, ζητώντας την καταβολή εθνικης σύνταξης για όλους τους αλλοδαπούς που έρχονται στην χώρα μας, ανεξαρτήτως τα πόσα χρόνια ζουν.

Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε πως θα πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, προκειμένου να μην δοθεί εθνική σύνταξη μόνο στους Βορειοηπειρώτες αλλά και σε όλους τους αλλοδαπούς πάσης εθνικότητας!

«Και λέω ξανά γιατί αυτή η διάκριση; Αφού φορολογείται και ο ξένος εργαζόμενος που δουλεύει εδώ»

Η απάντηση Βρούτση που προκάλεσε οργή των αριστερών

Τον λόγο πήρε μετά από λίγο ο Υπουργός Εργασίας απαντώντας σε έντονο τόνο:

«Ο κ.Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα.

Αυτή η εθνική συνταξη πληρώνεται από τη τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Κάντε έναν απλό πολλαπλασιασμό 2,5εκ. συνταξιούχοι επί 384, αν πούμε ότι όλοι πάνε στα 20 χρόνια και στα 62, μας βγάζει ένα νούμερο επί 12 μήνες 11,5δισ. ευρώ, τα οποία τα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός και είναι εκτός εισφορών.

Ποιος θα πληρώνει όλα αυτά κύριε Κατσώτη. Ξέρετε αν θα πάρουμε ενίσχυση από κάποιο κράτος; Θα μας δώσει κάποιο κράτος να πληρώνουμε εθνική σύνταξη για ΟΛΟΥΣ όπως λέτε;

Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μάλιστα στη συνέχεια έκανε λόγο για «ρατσιστικό παραλήρημα» του Υπ.Εργασίας:

(φωτο:eurokinissi)