Αφορμή αποτέλεσε το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργό Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, να ξεσπά κατά του προέδρου του Αγροτικού συλλόγου Καστοριάς.
Η ίδια δήλωσε αρχικά:
«Όποιος έχει κάνει κάτι να πάει μέσα, να πληρώσει. Όλους στην εισαγγελία τούς στείλαμε. Δεν με ενδιαφέρει όποιο κόμμα κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Αν έχει κάνει κάτι, να δικαστεί, να πάει στη φυλακή. Σιχαίνομαι τις υποθέσεις της διαφθοράς. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».
Ωστόσο στην πορεία, όταν τοποθετήθηκε ο αγρότης, οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο:
«Με το ζόρι κρατιέμαι να μην εκραγώ από αυτά που ακούω από την κα Βούλτεψη. Μπορώ να πω πως είναι αγενέστατη».
«Κόψτε τους χαρακτηρισμούς τώρα. Σας ξέρουμε όλους πολύ καλά. Εσείς είστε αγενέστατος αλλά φαίνεται ότι είστε από αυτούς που μεταφέρθηκαν.
Αγροτοσυνδικαλιστές, αγροτοβουλευτές, αγροτοϋπουργοί, φοβηθήκατε, σας θίξαμε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι αγενέστατη. Άμα θέλετε εκραγείτε με τον εαυτό σας. Λέω τη γνώμη μου και είμαι αγενέστατη. Απευθύνθηκα σε εσάς;», απάντησε το κυβερνητικό στέλεχος.
«Βγήκαν το 2019 με την υπόσχεση πως θα καθαρίσουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχουν παραδεχθεί ότι γνώριζαν και ότι έκαναν προσπάθειες να διορθώσουν την κατάσταση -δεν διόρθωσαν τίποτα. Φάγαμε πρόστιμα», συνέχισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου, με την κα Βούλτεψη να συνεχίζει σε υψηλούς τόνους:
«Αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τα ίδια θέλανε. Δεν είναι χαρακτηρισμός ο αγροτοσυνδικαλιστής, είναι επάγγελμα. Είπα: πληρώθηκαν 700.000 τίμιοι αγρότες, θα τα βάλουμε με 9.000 ΑΦΜ; Εσείς είστε που το κάνετε αυτό, γιατί εσείς θέλετε να πάτε απέναντι. Δεν σας έκλεψε κανείς τα χρήματά σας».
ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi