«Εδώ και ένα μήνα, από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο Υπουργείο μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, το πρόβλημα των μεγάλων ουρών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών ήταν ορατό με τάση να διογκώνεται», αναφέρει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε τρία βήματα.
«Αρχικά, στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πλατφόρμα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων, που παρουσιάστηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ένωση Συμβολαιογράφων.
Παράλληλα, το υπουργείο βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών, για την ψηφιακή εφαρμογή αριθμού προτεραιότητας για όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης. Ήδη από τις 28 Αυγούστου, αρχικά σε Αθήνα και Πειραιά, θα μπορούν να λαμβάνουν τον αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά, χωρίς να περιμένουν στην ουρά.
Παράλληλα, και μετά από ενημέρωση των εργαζομένων ξεκίνησαν διαδικασίες στοχευμένη ενίσχυση του προσωπικού και των δικηγόρων που κάνουν νομικό έλεγχο ώστε να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των αιτήσεων.
«Δεν θα μείνουμε σε αυτά, έχουμε πέσει πάνω από το πρόβλημα και εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να το λύσουμε οριστικά και ψηφιακά. Δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν, η ψηφιοποίηση στο Κτηματολόγιο από Κυριάκο Πιερρακάκη και Θοδωρή Λιβάνιο είχε προχωρήσει πάρα πολύ, και εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια αποφασιστικότητα.
Η δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί και ψηφιοποιηθεί το Κτηματολόγιο έως το 2025, και αυτό θα γίνει πράξη».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
Κύρια Θέματα

















