Αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού εν όψει πολιτικών εξελίξεων

Συνεδριάζουν αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, το οποίο προετοιμάζεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, την προσεχή Κυριακή.

 

Ωστόσο, στο Ποτάμι επικρατεί αναβρασμός μετά τις δηλώσεις του Σπύρου Δανέλλη στο κρατικό ραδιόφωνο, το πρωί της Τετάρτης, ότι «το Ποτάμι πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση ως τις εκλογές, αρκεί να μην συμμετέχουν σε αυτήν οι ΑΝΕΛ».

Η δήλωση αυτή ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα στο Ποτάμι, την ώρα που συγκαλούνται τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προετοιμαστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που θα αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον των σχέσεων με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επέστρεψε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, έχει συγκαλέσει για τις 6 το απόγευμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ αργότερα αναμένεται να συνεδριάσει στη Σεβαστουπόλεως και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Ο ίδιος διέψευσε το πρωί, με ανάρτησή του, κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχιση για την στάση του κόμματος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αντέδρασε στα σενάρια που διοχετεύονται και θέλουν η «δεξαμενή» του κυβερνητικού σχήματος να φτάσει ως το Ποτάμι, μετά την αποχώρηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη που έριξε τον αριθμό των κυβερνώντων βουλευτών στους 152.

Οι φωτιές του Δανέλλη: Πλάτη στην κυβέρνηση

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο βουλευτής του Ποταμιού έθεσε ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.

«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου προσωπική άποψη είναι ότι, αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης. «Ερχονται κρίσιμες στιγμές και δεν φτάνει να είσαι εκ του μακρόθεν κριτής και τσάμπα μάγκας. Ερχεται μια στιγμή που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για να έχεις εθνικά χρήσιμα αποτελέσματα».

Και εξειδίκευσε:

«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ». Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς αν πρόκειται αμιγώς για προσωπική του άποψη ή αν συμβαδίζουν με αυτή τη λογική και άλλα στελέχη στο Ποτάμι απάντησε: «Προφανώς τη μοιράζομαι με κάποιους συντρόφους μου στο Ποτάμι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος κανενός».

Τα ρεπό των ΑΝΕΛ

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέβασε ένα επιθετικό σχόλιο στο τουίτερ:

(iefimerida)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu