τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενος τις επισημάνσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
«Οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι οι οικονομίες πολλών χωρών στην ΕΕ θα πιεστούν αισθητά, λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Αυτιάς και υπενθυμίζει τα όσα σχετικά έχει υπογραμμίζει ο κ. Ντάγκι στην έκθεσή του για το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ανταγωνιστικότητας και στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι δύο με τρεις φορές υψηλότερες από αυτές των ΗΠΑ. Πρέπει να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας».
Επιπλέον, προσθέτει ο κ. Αυτιάς, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην ΕΕ δεν θα ξεπεράσει το 0,9% για φέτος», ενώ «αξιωματούχοι της ΕΕ εκτιμούν με δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι το ενεργειακό έλλειμμα της Ευρώπης, σε συνδυασμό με τη διακοπή παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας και τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές από την ΕΕ, γεννούν νέες πληθωριστικές πιέσεις».
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα μέτρα με τα οποία σχεδιάζει να αναχαιτίσει τις πληθωριστικές πιέσεις και εάν προτίθεται να προχωρήσει «στη θέσπιση μιας ενιαίας τιμής ρεύματος σ’ όλη την Ευρώπη, ώστε να υποχωρήσει σημαντικά ο πληθωρισμός».
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κρατούν το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την εκεχειρία
- «Μπλόκο» στα social media για τους κάτω των 15 ετών και στο βάθος σύνδεση με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα!
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
- «Βόμβα» από Ρωσία: Έχουν «ξεκινήσει μυστικές συζητήσεις» στην ΕΕ για την δημιουργία πυρηνικών όπλων
- Τοποθετούνται γιατροί οπλίτες θητείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ρουμέλης και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων









