• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτή την άποψη έχει η αριστερά για τις «διαδηλώσεις των λίγων» VIDEO

Αυτή την άποψη έχει η αριστερά για τις «διαδηλώσεις των λίγων» VIDEO

Όλα ωραία καλά και...νόμιμα αρκεί κάποιος να διαδηλώνει για τον «πρέπον σκοπό».

Αίσθηση προκαλούν οι τοποθετήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου, σχετικά με την φύση των διαδηλώσεων και τα αυστηρά μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση.

Αφορμή της συζήτησης στάθηκε η απεργία των….25 ατόμων στο μετρό, που ταλαιπώρησε εκατομμύρια πολίτες και έγινε αιτία αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα.

Το κοινοβουλευτικό στέλεχος του εν ολίγοις δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υποστηρίξει ανοικτά την γνώμη της αριστεράς για τις «ειρηνικές διαδηλώσεις», ακόμη κι όταν αυτές γίνονται από τους λίγους εις βάρος των πολλών.

Ειδικότερα η κ.Ελευθεριάδου όταν ερωτήθηκε για το αν μία διαδήλωση 20 ατόμων πρέπει να κρίνεται παράνομη, είπε:

«Αυτό ήδη μπορώ να σας πω ότι διαφωνώ. Δεν εξαρτάται από τον όγκο των διαδηλωτών. Εξαρτάται από το αντικείμενο, εξαρτάται από τί κάνουν οι διαδηλωτές.

Άλλο να σπάνε τα μαγαζιά και άλλο να κάνουν μια ειρηνική διαδήλωση ακόμα και αν υπάρχει προσωρινή κατάληψη δημόσιου χώρου».

Επομένως βλέπουμε πως δύο προϋποθέσεις είναι αναγκαίες για να γίνει αποδεκτή από την αριστερή μία διαδήλωση πολιτών:

  • Να είναι….ειρηνική
  • Να έχει το σωστό αντικείμενο. Τι κρίνεται όμως ως «σωστό» αντικείμενο από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την τοποθέτηση της πρώην Υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία και υποστήριξε την απεργία των 25 ατόμων στο μετρό:

(φωτο:eurokinissi)