• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτή η δήλωση της Τζάκρη για τον Μητσοτάκη προκάλεσε τον ξεσηκωμό μέχρι και στον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή η δήλωση της Τζάκρη για τον Μητσοτάκη προκάλεσε τον ξεσηκωμό μέχρι και στον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ίδια χαρακτήρισε «άπατρις» και «διεθνιστή» τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, κάλεσε την βουλευτή να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, ενώ της έγιναν συστάσεις να αποφεύγει τέτοιες εκφράσεις που ζημιώνουν την εικόνα της χώρας.

Ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίδραση στα παραπάνω σχόλια ακόμη και πρωτοκλασάτων στελεχών της Κουμουνδούρου όπως είναι ο Νίκος Φίλης:

«Άπατρις» είναι χαρακτηρισμός έξω από το ήθος της Αριστεράς

Ρωτήθηκα προ ολίγου από τους δημοσιογράφους Μ. Κούτρα και Ν. Φελέκη (Πρώτο θέμα, ραδιόφωνο) για τις δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη.
Απάντησα: Από ό,τι διάβασα, η κα Τζάκρη είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά αποδεικνύεται «άπατρις και διεθνιστής». Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιλαμβάνεται στην ηθική παράδοση της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το να κατηγορείται κάποιος ή κάποια ως «άπατρις».
Αυτή η τακτική και αυτή η λέξη είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς, απομεινάρι άλλης εποχής, το οποίο δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προσπαθήσει να αναβιώσει με τον αγώνα του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι! Η Αριστερά έχει χύσει αίμα υπερασπιζόμενη τις παραδόσεις του πατριωτισμού και διεθνισμού. Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».